GFT gescheiden aanbieden vanaf 1 november 2021

Bent u bewoner van een flat, een appartement of een bovenwoning? Of woont u in de binnenstad en heeft u geen tuin? U kunt vanaf 1 november uw GFT gescheiden aanbieden. 

Sommige inwoners krijgen eenmalig een korting op het betalen voor restafval

Was er voor u van 1 april tot 1 november 2021 geen mogelijkheid GFT gescheiden aan te bieden? Dan mag u in 2021 10 keer gratis gebruik maken van de ondergrondse restafvalcontainer. Deze korting wordt in maart 2022 afgetrokken van de aanslag van de afvalstoffenheffing. Op dat moment betaalt u namelijk voor het aantal keer dat u in 2021 restafval hebt aangeboden. Wanneer u hiervoor in aanmerking komt heeft u in juni hierover een brief van de gemeente ontvangen.

Waar kunt u het groente-, fruit- en tuinafval (GFT) brengen?

De GFT-containers komen in beugels zo dicht mogelijk bij de (hoogbouw)woningen te staan. Vanwege ruimtegebrek staan in de binnenstad de GFT-containers verspreid op goed bereikbare plekken. Op deze kaart vindt u de GFT-container bij u in de buurt.

Gratis GFT-verzamelbakje voor bewoners van de hoogbouw en de binnenstad

De bewoners die een GFT-verzamelbakje hebben aangevraagd ontvangen uiterlijk 29 oktober een mail. In deze mail staat op welke dag de afvalcoach bij u aan de deur komt om het verzamelbakje te geven.

Als bewoner van de hoogbouw of de binnenstad kunt u nog steeds een gratis GFT-verzamelbakje aanvragen. Dit bakje kunt u aanvragen tot 31 december 2021 door een mailtje te sturen naar afval@wijkbijduurstede.nl.

Hoe houdt u het GFT-verzamelbakje schoon?

In dit bakje verzamelt u gemakkelijk uw groente-, fruit- etensresten en klein tuinafval zoals uitgebloeide bloemen. Schoonmaken gaat simpel met warm water en een scheutje azijn. Bij het verzamelbakje krijgt u eenmalig een rolletje bio-zakjes Zo kunt u ervaren of u het gebruik van een bio-zakje prettig vindt.

Plaatje met een klokhuis van een appel en daarbij de tekst GFT en etensresten.

Wat mag er bij het GFT? 

  • Groente- en fruitresten en schillen
  • Etensresten (ook botjes en graten)
  • Brood, deeg, rijst, pasta
  • Losse thee en koffiedik
  • Uitgebloeide bloemen en dode plantjes