Hoogbouw, appartementen, de binnenstad

Welke oplossing heeft de gemeente voor het scheiden van afval bij flats, appartementenĀ en bovenwoningen?

De gemeente heeft op 1 april 2021 diftar ingevoerd. Vanaf dat moment betaalt u per keer dat u restafval naar de ondergrondse container brengt. Bewoners van een hoogbouwwoning en een deel van de bewoners in de binnenstad kunnen op dit moment nog geen groente-, fruit- en tuinafval (GFT) scheiden. 

Daardoor houden zij meer restafval over dan andere inwoners. Dat zorgt voor hogere kosten en dat vindt de gemeente niet eerlijk. Daarom gaat de gemeente afval scheiden voor deze bewoners mogelijk maken. En krijgen zij een korting op de kosten voor het restafval omdat zij geen GFT kunnen scheiden. De bewoners voor wie dit geldt, hebben een brief van de gemeente ontvangen.

Korting op kosten voor restafval

De bewoners die nu geen GFT-afval kunnen scheiden, ontvangen een korting op de kosten voor restafval. De korting bestaat uit 10 keer gratis restafval naar de ondergrondse container brengen. De korting geldt dit jaar voor de periode van april tot en met december 2021. Deze korting wordt verrekend in maart 2022 op de aanslag voor de afvalstoffenheffing. Op dat moment betaalt u namelijk ook voor het aantal keer dat u in 2021 restafval heeft aangeboden.