Werken bij gemeente Wijk bij Duurstede

Direct bijdragen aan de Wijkse Samenleving? 

Want dat is waar we het voor doen: bijdragen aan een prettig klimaat om in te wonen en recreëren, een breder onderwijsaanbod, betere bereikbaarheid en optimale condities voor werkenden; hulp bieden aan wie dat nodig heeft. Zomaar wat grepen uit het brede palet aan taken binnen onze gemeente. Taken die de laatste jaren alleen maar toenemen en verbreden. Daarbij werken we steeds meer en intensiever samen met onze inwoners aan oplossingen. En natuurlijk hebben we daarbij de verantwoordelijkheid  om met de ons toevertrouwde middelen een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Werk dat ertoe doet dus…

Ambities

Wij hebben daarbij ook grote ambities als het gaat om de kwaliteit van dienstverlening. Als werkgever vragen wij daarin van onze mensen een hoge mate van inzet, flexibiliteit, verantwoordelijkheid, creativiteit en kwaliteit. We verwachten van je dat je verder kunt kijken dan je eigen vakgebied. 

Kortom, we vragen veel. Tegelijk bieden wij ook veel ruimte: we staan open voor nieuwe ideeën, geven veel verantwoordelijkheid, hebben korte lijnen en hebben met elkaar een prettige, informele manier van met elkaar omgaan. En we hebben een sterk besef dat we ambities alleen kunnen waarmaken als we er met elkaar voor staan: ieders bijdrage is daarbij van belang. En wat het werk bij onze omvang extra afwisselend maakt: binnen je eigen vakgebied heb je bij ons vaak een brede portefeuille. 

In onze organisatievisie hebben we dit samengevat in vier Eigen Wijkse kenmerken:

  • we werken ambitie gestuurd: vanuit de vraag “wat willen wij bijdragen?";
  • we werken voor, met en vanuit de samenleving (netwerken);
  • bij ons maken mensen het verschil (binnen en buiten);
  • we doen ons werk met betrokkenheid en vakmanschap.

Geïnteresseerd geraakt?

In onze organisatievisie lees je meer over onze uitdagingen, ambities en de weg die we daarin kiezen. Spreekt dit je aan? En zie je aansluiting bij een van onze vacatures? Dan horen we graag van je!
En misschien overbodig om te vermelden: we zijn realist genoeg om te beseffen dat het schaap met vijf poten niet rondloopt. Gemeente-ervaring is natuurlijk altijd fijn, maar bij onze open blik past ook, dat we verder kijken dan dat.