Coronanieuws

17-11-2022: Vrije inloop herhaalprik tegen corona op bijna alle locaties in regio Utrecht

GGD regio Utrecht is gestart met vaccineren zonder afspraak voor de herhaalprik tegen corona. Het is voor iedereen vanaf 12 jaar mogelijk om de herhaalprik zonder afspraak te halen in de regio Utrecht. De locaties waar vrije inloop mogelijk is kunt u vinden op de website Vaccinatielocaties GGD regio Utrecht.

Let op: Het kan drukker zijn dan verwacht. Het is mogelijk dat u eventueel moet wachten of doorverwezen wordt als u geen afspraak heeft. Maakt u liever een afspraak, ga dan naar de website Plan-je-prik of bel naar 0800-7070

Welke coronavaccins worden gebruikt

Op alle GGD locaties kunt u terecht voor een coronavaccinatie met een mRNA vaccin. Dit kan zowel voor de basisserie als voor de herhaalvaccinatie. Wilt u geen mRNA vaccin, maar wel een vaccinatie met Janssen of Novavax? Dat kan op afspraak in Nieuwegein. Op de dinsdag vaccineert de GGD daar met Janssen en op woensdag met Novavax. Dit geldt zowel voor een eerste, tweede of een herhaalprik met deze vaccins. Een afspraak maken kan via het GGD klant contact centrum 030-630 54 00.

Vaccineren in Wijk bij Duurstede

U kunt elke dinsdag terecht op Sportpark Mariënhoeve voor een vaccinatie. Een afspraak maken is niet meer nodig, u kunt vrij inlopen tussen 10.00-17.00 uur.

Iedere dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur kunt u zich OP AFSPRAAK door de GGD laten vaccineren tegen het coronavirus op sportpark Marienhoeve in Wijk bij Duurstede. Hier kunt u terecht voor een 1e, 2e of herhaalprik. Voor meer informatie, ga naar de website Coronavaccinatie.nl of maak direct een afspraak via de website Planjeprik.nl.

De testlocatie in Cothen is gesloten vanaf zaterdag 1 oktober. Kijk voor testlocaties op de website van GGD regio Utrecht.

Komende weken is de vaccinatielocatie in Wijk bij Duurstede twee dagen extra open. Hier kunt u op afspraak terecht.

  • Vrijdag 21 oktober Wijk bij Duurstede (open tussen 10:00-17:00)
  • Woensdag 26 oktober Wijk bij Duurstede (open tussen 10:00-17:00)

Vrije inloop herhaalprik voor mensen met een uitnodiging of omdat uw leeftijdscategorie aan de beurt is 

Behoort u tot de doelgroep omdat u een uitnodiging hebt of valt u binnen de leeftijdscategorie die is opgeroepen voor de herhaalprik tegen corona? Dan kunt u dagelijks ook zonder afspraak binnenlopen voor een herhaalprik.

Dat kan op één van de volgende 5 locaties in de regio:  

  • Veenendaal (voormalig pand Seats & Sofas), Schoolstraat 100, 3901 BC Veenendaal 
  • Nieuwegein (Beursfabriek), Symfonielaan 5, 3438 EX Nieuwegein 
  • Utrecht, Overste Den Oudenlaan 2, 3517 KW Utrecht 
  • Woerden (voormalig hoofdkantoor Campina), De Bleek 1, 3447 GV Woerden 
  • Amersfoort (Paviljoen), Hoefseweg 9, 3821 AE, Amersfoort  

Alle informatie over de herhaalprik tegen corona staat op de website van GGD regio Utrecht.

Iedere dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur kunt u zich OP AFSPRAAK door de GGD laten vaccineren tegen het coronavirus op sportpark Marienhoeve in Wijk bij Duurstede.

Vanaf 19 september wordt de herhaalprik aangeboden. Deze kan alleen gegeven worden als de basisserie is afgerond. De basisserie bestaat uit de eerste twee prikken tegen corona, of de eerste prik voor mensen die met Janssen zijn gevaccineerd.

Op Mariënhoeve kunt u terecht voor een 1e, 2e of herhaalprik.

Voor meer informatie, ga naar de website Coronavaccinatie of maak direct een afspraak via de website Plan-je-prik.

Op 15 maart hebben we afscheid genomen van de meeste maatregelen. Dit heeft nog niet geleid tot extra druk op de zorg. Toch is het virus niet weg. Dit najaar kunnen we weer een opleving in het aantal besmettingen verwachten, of kan een nieuwe besmettelijke variant opduiken. Het is dus belangrijk om waakzaam te blijven.

Voorlopig blijven de basismaatregelen dan ook van kracht: houd u aan de hygiënemaatregelen zoals hoesten en niezen in de elleboog, was regelmatig uw handen, blijf thuis bij klachten en zorg voor voldoende frisse lucht.

Vanaf 11 april verandert het testbeleid. Bij coronaklachten doet u vanaf nu altijd een zelftest. Dit geldt ook voor kinderen. Bij een positieve zelftest hoeft u ook geen bevestigingstest meer te doen bij de GGD. Alleen specifieke doelgroepen kunnen zich bij klachten nog laten testen bij de GGD. Bijvoorbeeld zorgmedewerkers of als u een herstelbewijs voor uw reis nodig heeft. 

Meer informatie leest u op de website van de Rijksoverheid.

Voor inwoners van Wijk bij Duurstede is de locatie in Cothen (C.B. Kentiestraat 2) een goed alternatief. Deze locatie is vanaf 12 maart ook op zaterdag en zondag open. In Cothen wordt alleen op afspraak getest. In de regio zijn diverse testlocaties zonder afspraak te bezoeken.

Kijk voor het actuele overzicht op de website van GGD regio Utrecht

Vanaf 22 december kunt u voorlopig niet terecht voor een vaccinatie op Mariënhoeve. U kunt naar een priklocatie in de Utrechtse regio. Kunt u zelf niet op een priklocatie komen en heeft u niemand in uw omgeving die u kan brengen? Dan kunnen de vrijwilligers van de Wijkse Dienst of van Wijk Helpt u helpen! 

Maar let op:

  • De Wijkse Dienst rijdt naar de priklocaties in Houten Expo, Nieuwegein en Utrecht Jaarbeurs.
  • Wijk Helpt rijdt naar de andere locaties. Dit zijn Utrecht Hoog Catharijne, Amersfoort (Rijtuigenloods en Meander Medisch Centrum), Veenendaal en Woerden.
  • Houd u daar dus rekening mee als u uw vaccinatie plant!

U betaalt  € 5 voor een retourrit, de gemeente legt daar per retourrit € 5 bij. 
Om zoveel mogelijk mensen te helpen, kan het zijn dat er meerdere personen tegelijk worden vervoerd. Dat gebeurt uiteraard coronaproof.

Normaal rijdt de Wijkse Dienst en Wijk Helpt alleen binnen de gemeentegrenzen. Gezien deze bijzondere omstandigheden en de wens om zoveel mogelijk inwoners te laten vaccineren, zijn de vrijwilligers bereid om tijdelijk naar priklocaties in de regio te rijden. “Hier zijn wij ontzettend blij mee. Ik waardeer de vrijwilligers enorm! Ik wil hierbij de Wijkse Dienst en Wijk Helpt alvast hartelijk bedanken voor hun inzet. Met elkaar zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk inwoners in de gelegenheid worden gesteld om de boostervaccinatie te halen”, aldus wethouder Wil Kosterman. 

Veel inwoners hebben te maken met de gevolgen van Corona. Mogelijk komt u zonder werk en inkomen te zitten. Daardoor kunnen geldzorgen ontstaan. Misschien heeft u zorgen over uw gezondheid of die van uw naasten. De gemeente helpt u uw vragen te beantwoorden. Op de hulpwijzer staat waar u terecht kunt met uw vragen of zorgen. 

Voor iedereen die vragen heeft of zich zorgen maakt over zichzelf of een ander is er nu het Steunpunt Coronazorgen. Bijvoorbeeld als u zelf COVID-19 hebt (gehad) of iemand in uw omgeving. Of als u in de zorg werkt. Maar ook als u zich door de coronacrisis eenzaam voelt of geldzorgen hebt.

Bij dit online loket vindt u een lijst met verwijzingen naar goede hulp-, zorg- en dienstverleners zodat u makkelijk betrouwbare hulp kunt vinden. Ook vindt u hier de nieuwste toegankelijke en betrouwbare informatie over mentale gezondheid tijdens de coronacrisis.

Landelijk Steunpunt Coronazorgen