Brian van Driel begon in 2020 voor zichzelf; en toen kwam de lock-down

Brian van Driel werd geboren in Vlaardingen en woonde daarna wisselend op Curaçao en in Wijk bij Duurstede. De laatste 18 jaar woont hij in Wijk. Hier woont hij met zijn vriendin Daniëlle en de drie kinderen Tygo, Vlinder en Jackson. Het plan om zijn eigen bedrijf te beginnen was er al even, met zijn ervaring in de standbouw vond hij de tijd rijp om het zelf te gaan doen. In 2019 schreef Brian van Driel zich in bij de Kamer van Koophandel. „Vanaf dat moment ben ik klanten gaan werven, op 1 maart 2020 zou ik van start gaan en toen kwam de lockdown. Al heel snel haakten de opdrachtgevers af.” Alle evenementen werden stilgelegd. Vanaf dat moment zat Van Driel thuis, toen nog met het idee dat zijn bedrijf in interieurbouw, standbouw en transport vanaf de zomer wel weer aan de slag zou kunnen.

Geen dag thuis gezeten

In april vertelt Van Driel aan Wijks Nieuws hoe hij heeft geprobeerd ander werk te vinden, maar ook dat lukte niet. Maar nadat het artikel in de krant verschijnt wordt alles anders. „Al snel werd ik gebeld door een inwoner uit Wijk bij Duurstede, die een uitzendbureau heeft voor zzp’ers in Woudenberg. Hij vroeg me of ik er voor voelde voor hem te komen werken. Ik heb hem uitgelegd wat ik kan en welk gereedschap ik heb. We hebben kennisgemaakt, waarbij bleek dat hij een vriend is van mijn beste vriend en we elkaar wel eens op een verjaardag hadden gezien. Vanaf dat moment ben ik van de ene naar de andere klus gegaan, veel montagewerk bij bijvoorbeeld kantoorpanden, maar ook een advocatenkantoor en de broodafdeling van een supermarkt. Stellages bouwen bij bedrijven in retail.” Hiervoor reist hij het hele land door. „De afgelopen twee weken was ik in Domburg, waar we aan het werk zijn geweest in een hotel. We sliepen er op de derde etage, op de eerste en tweede verdieping waren we bezig met de klus.” Maar ook op de dagen dat er even geen interieurbouw was, kon hij aan het werk bij het Wijkse bedrijf Geco. De 29-jarige Van Driel kijkt met een goed gevoel terug op het afgelopen jaar. „Na ons gesprek vorig jaar voor Wijks Nieuws is het alleen maar in een opwaartse spiraal gegaan. Ik heb geen dag thuis gezeten.”

Het komt goed

De toekomst ziet Van Driel met vertrouwen tegemoet. De verwachting is dat er binnen niet al te lange tijd weer evenementen georganiseerd kunnen gaan worden. Van Driel: „De eerste aanvraag was voor het Eurovisie Songfestival. Hier zou ik ook vorig jaar aan meewerken, maar dat ging niet door. Helaas moest ik voor nu afzeggen, omdat ik al helemaal vol zit met klussen.” Langzamerhand beginnen de aanvragen binnen te druppelen. „Wat ik nu wel weet is dat ik me niet meer op één onderdeel moet richten. Je moet aanpakken wat je kan, dan komt het wel goed, denk ik. Als ik dit overleef kan het alleen maar beter worden.”