Gemeentelijke Verduurzamings-regeling (GVR)

Grote verduurzamingsmaatregelen zoals zonnepanelen of vloerisolatie kosten geld. Dat begrijpt de gemeente. Daarom kunnen inwoners van Wijk bij Duurstede gebruikmaken van de GVR. Dankzij de GVR kunnen huiseigenaren hun woning verduurzamen zonder dat de maandelijkse lasten stijgen. 

Wat is de GVR?

De gemeente stimuleert haar inwoners om hun woning te verduurzamen. Er zijn verschillende manieren om uw huis beter te isoleren. Hierdoor wordt uw huis comfortabeler en bespaart u op uw energierekening. Het laten uitvoeren van deze maatregelen is niet goedkoop. Bent u woningeigenaar en woont u in Noorderwaard-Noord? Met de GVR kunt u uw huis verduurzamen zonder dat uw vaste maandelijkse kosten stijgen.

Uitlegvideo over de GVR

Hoe werkt de GVR?  

De Woonpas, de organisatie die de regeling heeft bedacht, komt bij u thuis op bezoek. Zij bekijken welke maatregel(en) het beste passen bij uw situatie. Zij voeren de maatregelen ook uit. De gemeente betaalt alle kosten. Voor het onderzoek en voor de energiebesparende maatregelen.  

Dankzij de energiebesparende maatregelen, gaat de energierekening omlaag en het wooncomfort omhoog. In ruil daarvoor betaalt u de gemeente gedurende 30 jaar maandelijks een baatbelasting. Het bedrag dat u betaalt, is nooit hoger dan wat u bespaart op de energierekening. Wanneer u uw huis verkoopt, gaat de baatbelasting over op de nieuwe eigenaar.

Website De Woonpas