Jeroen Brouwer

Fractievoorzitter voor de SP

Contactgegevens:

E-mail: jeroenbrouwer74@gmail.com
Website: SP Wijk bij Duurstede

Wat is voor jou de reden geweest om raadslid te worden? En waarom juist van de fractie waarvan je lid bent?

Destijds was er weinig aandacht voor inwoners bij plannen. Dat hebben we veranderd. Ook kwam vanaf 2006 de verantwoordelijkheid voor de lokale zorg naar de gemeente. Met de SP en lokale betrokken organisaties hebben we dat goed op de kaart gezet. Veel mensen zijn afhankelijk van goede zorg. Zo komen we op voor kwetsbare mensen. Maar we werken ook samen met en voor ondernemers, verenigingen enzovoorts. Kortom; voor iedereen. Daar doen we het toch voor?

Welke onderwerpen hebben vooral jouw belangstelling en waarom?

Naast dat zorg en welzijn, zet ik me in voor betaalbare woningen voor jong en oud, voor lokale ondernemers en (sport)verenigingen. Wonen en werken is de basis voor de samenleving, en verenigingen en organisaties bindmiddelen. De Wijkse samenleving maken we zo samen.

Waar kunnen we  jou voor wakker maken en waarom?

Mijn gezin natuurlijk. Dat hoef ik niet uit te leggen. Verder heb ik wat met muziek. Mijn vader maakte ons elke zondagochtend wakker met Jantje Koopmans, de Zangeres Zonder Naam, Koos Alberts of Hazes. Dan ging ik maar naar beneden om de Stones (géén Beatles), The Outsiders, Them (Van Morrison) of The Kinks of andere jaren 60 helden op te zetten. Zodoende heb ik een brede interesse gekregen. Van Blues tot rock n roll (Elvis, Jerry Lee Lewis) en van  Nederlandse meezingers (ook Jantje Koopmans) tot vooral punk en punkrock. Hoe harder hoe beter, soms.