Aline Aalbertsen

Kapsalon Aline, Langbroek

Vreemd dat je zo onaangekondigd ineens niet meer kunt werken. Ik ben in de afgelopen 30 jaar nooit langer dan 3 weken vrij geweest en ben altijd vol in de running. Ik werkte 40 uur in de week. Ineens werd ik stil gezet. De laatste week dat ik nog aan het werk was, voelde het niet helemaal goed. Het was fijn dat er duidelijkheid  kwam. Die eerste periode was er veel spanning en stress, maar ik had steeds het gevoel "hier kom ik wel door". Ik kan nog steeds plannen maken, dat doe ik gelukkig ook nog, maar ik kan ze beperkt tot uitvoering brengen. En ze zijn allemaal corona gerelateerd.
We hadden al lang de wens voor een hond, dus nu hebben we een labrador pup, Saar, in huis en ben ik daar vooral druk mee. Ze geeft zo veel vreugde en afleiding. Ik videobel ook regelmatig met vriendinnen, om elkaar steunen bij moeilijke momenten.
De grootste hobby van ons gezin is SVL en voetbal. Dit lag helemaal stil, dat was wel even slikken. Nu beseffen we pas wat deze mooie club voor ons betekent: sociaal, sportief en als vrijwilliger.

Ik voel alleen maar meer waardering van klanten

Het is nu zo’n 8 weken geleden dat ik de kapsalon heb gesloten, voor sommige klanten betekent dit dat ze al 2 of 3 keer hebben overgeslagen. Ik begrijp heel goed dat zij er naar uit kijken dat de salon weer open gaat, want als je haar lekker zit, voel je jezelf ook lekkerder. Ik voel alleen maar meer waardering van klanten. Ik krijg kaartjes en appjes van klanten of er staan bloemetjes met een kaartje voor de deur. Zo bijzonder, dat je dan aan je kapper denkt!

We zijn wel beperkt in onze vrijheid, maar we zijn onze vrijheid niet kwijt

Er is in deze tijd, rondom 4 en 5 mei, meer bezinning en berusting, het is allemaal minder vanzelfsprekend. Ook in de oorlog waren we niet vrij, alhoewel dit niet helemaal vergelijkbaar is. Je begrijpt wel beter wat onvrijheid kan betekenen en bent je er meer bewust van. Ik heb op 4 mei ook 's ochtends gelijk de vlag opgehangen, omdat dat dit jaar mocht. We zijn wel beperkt in onze vrijheid, maar we zijn onze vrijheid niet kwijt. Het voelt wel zo, maar we hadden ook heel veel vrijheid.

Binnenkort mag de salon weer open. Ik heb plexiglas schermen in de salon geplaatst en gezorgd voor mijn eigen bescherming. Ik kijk ernaar uit om weer open te gaan en ben er helemaal klaar voor!  

Kapsalon Eline in Langbroek