Het verhaal van Anton van Teylingen

Mede-eigenaar restaurant OTTO, Wijk bij Duurstede

Samen met broer Laurens en Thomas en Vincent van der Weerd opende Anton op 11 januari de deuren van restaurant OTTO. OTTO staat voor Other than the others en biedt een concept van eten en beleving in een moderne eigentijdse jas. Vrijwel direct na de opening was het druk met gasten in het restaurant en werd er meer personeel aangenomen. Tot OTTO zondagavond 16 maart, na de Wijn&Spijs wandeling om 17.00 uur de deuren moest sluiten, vanwege de maatregelen rondom het coronavirus.

De saamhorigheid in het bedrijf is groot

Deze tijd betekent voor mij een ander ritme dan normaal. Voor de coronatijd draaide het er voor mij om de gasten in het restaurant een mooie beleving te geven. Ik was ook bezig met de inkoop van de producten. Nu is er geen rooster om te maken en moet ik mijn tijd anders invullen.

Deze tijd heeft voor mij ook wat opgeleverd en onderstreept hoeveel liefde en commitment collega’s voor elkaar hebben. De saamhorigheid in het bedrijf is groot.
Door de lockdown en de maatregelen die hieruit volgden, konden we helaas geen gasten meer in ons restaurant ontvangen. De dagelijkse routine, de structuur en de sociale contacten vielen weg en moesten anders worden ingevuld. Ik ben wel elke dag aanwezig in het bedrijf. Zo zijn we de zaal achter bijvoorbeeld aan het verbouwen.

Gasten kunnen borrelplank of koelverse maaltijden laten bezorgen of afhalen

Direct na de lockdown hebben we gekeken wat we konden doen om toch bezig te blijven. Het is belangrijk dat het personeel aan het werk blijft en we op deze manier toch aan wat inkomsten konden komen. We zijn gestart met de borrelplank en gasten kunnen koelverse maaltijden laten bezorgen of afhalen.

We zijn enorm verheugd dat we per 1 juni onze deuren weer mogen openen voor het ontvangen van gasten in ons restaurant. Wij zijn daar enorm blij mee. We zijn bezig met voorbereidingen om gasten op 1,5 meter te kunnen ontvangen.

Corona betekent voor mij dat de noodgedwongen restricties die we opgelegd hebben gekregen, ervoor hebben gezorgd dat ik werd beperkt in mijn doen en laten. Dit voelde tegenstrijdig met het ondernemersvak dat ik uitoefen en staat haaks op hoe ik mijn leven leef. Maar door de beperkingen die je als ondernemer op dit moment hebt, word je ook weer gestimuleerd om met nieuwe ideeën te komen. En dat is een mooie uitdaging!

Anton van Teylingen