Het verhaal van Henk van Ravenhorst

Directeur eigenaar van de Rode Loper Thuishulp de Wijkse Loods BV, Wijk bij Duurstede (Wijk in Contact, de nieuwe naam voor Rode Loper Thuishulp/de Wijkse Loods) 

website Wijk in Contact

Het bijzondere en bizarre van Corona

Corona kwam onvoorbereid in het Wereldse leven. De mondiale uitbraak van het virus maakt alles kleiner en bescheidener. Het zet de wereld op slot, willen we in gezondheid kunnen leven. Nog nooit is de dreiging van onze gezondheid zo ervaren dat alles er voor mag wijken.

Wijk in contact

Deze tijd is nu ‘ónze tijd’. De beperkingen betekenen de nieuwe kaders van deze tijd. En dan kan ik oprecht blij zijn dat ons bedrijf ‘Wijk in Contact’ een focus heeft op het kleine overzichtelijke Wijk bij Duurstede. Vanaf de uitbraak werden wij geschaard onder de zogenaamde ‘vitale inzet’. Gelukkig maar, want zo bleven wij in contact met al onze cliënten. Natuurlijk was er even sprake van onzekerheid en angst voor besmetting. Maar Godzijdank konden we handen en voeten blijven geven aan ons belangrijke werk.

Wij bieden langdurige aandacht, begeleiding en ondersteuning aan inwoners van 5 tot 85 jaar oud. Bij de uitvoering van al ons werk staat de kracht van de relatie tussen de cliënt/hulpvrager en de medewerker centraal. Het persoonlijke verhaal en de persoonlijke wens van de cliënt is leidend voor de helpende hand die wij bieden. Zo blijft de cliënt ten alle tijden eigenaar van de vraag. Het bieden van maatwerk in persoonlijke aandacht en respectvolle begeleiding, gecombineerd met liefde en plezier is de kern van ons bestaan. Dichtbij en in contact, ook in tijden van corona!

Het kleinere telt nu meer

In alles zette Corona onze mondiale wereld op slot. Het zette ons terug in het lokale, dichterbij, rustiger. Het kleinere telt nu meer. Denk aan de persoonlijke relaties thuis, het gezin, familie en vrienden. De kracht van relaties dichtbij geven kleur aan ons bestaan. We missen onze vriendjes, de oma in het verpleeghuis, de collega’s, enzovoort. Ik kan niet wachten dat mensen om me heen weer kleur mogen geven aan het bestaan.

Heerlijk om onze mobiliteit weer lokaal in te kleuren

Ik verwacht dat de uitbraak van het virus uiteindelijk de wereld weer in bloei gaat zetten, de wereld groter dan het gezin, de familie. Dan mag school weer, dan telt vakantie weer, dan is een feest weer leuk. Echter hoop ik dat Corona meer was dan een virus, die ons bij de strot pakte en ons even klein kreeg. Het zou onwenselijk zijn om de wereld van ‘vóór de corona’, het zogenaamde ‘oude normaal’ zomaar weer op te pakken. Ik vind het een heerlijkheid dat onze mobiliteit ook weer lokaal wordt ingekleurd. En ik hoop oprecht dat een weekendje Bali niet meer onze keuzes gaat bepalen.

Corona, een virus, laten we die snel kunnen bestrijden! Corona het woord voor andere tijden, dichtbij en duurzamer!

Henk van Ravenhorst