Het verhaal van Sjaak en Marita van Leeuwen

Zaten vier weken in quarantaine door besmetting met coronavirus, Langbroek

We vieren dit jaar 75 jaar vrijheid. We ervaren in deze tijd allemaal hoe belangrijk vrijheid is. Die van ons werd enige tijd beperkt door vier weken thuisquarantaine. Na begin maart op skivakantie in Oostenrijk te zijn geweest met vrienden, kwam Sjaak met griepverschijnselen terug. Koorts, benauwdheid, alle klachten van COVID-19 openbaarden zich. Zijn klachten verergerden al snel, daarom hebben we meteen dat weekend contact gezocht met de huisartsenpost. Testen was nog niet mogelijk, wel werd er een heel protocol in gang gezet waaronder de thuisquarantaine. Na een aantal dagen kregen ook ik en onze jongste dochter vergelijkbare klachten. Je lichaam in gevecht met het virus, zo voelde je het ook letterlijk. Waar waren we in beland? Het was vreemd en soms ook beangstigend. Gelukkig bleef onze quarantaine beperkt tot 4-weken en werd het net geen ziekenhuisopname.

Waardevol om familie en vrienden om je heen te hebben

De vreemde tijd waarin we zijn beland, maakt je meer bewust van dingen. Genieten van de kleine dingen in het leven. Er is meer oog voor elkaar. Je beseft hoe waardevol het is om familie en vrienden om je heen te hebben. Het voelde wel vreemd dat er voor je werd gekookt en de boodschappen voor de deur stonden. Dat je gesprekken voerde vanachter het raam en je naar je kleinzoon alleen maar kon zwaaien.

Blijf dat stapje extra zetten voor elkaar, ook wanneer dit alles verleden tijd is

Inmiddels zijn we alle 3 weer in de running. Onze dochter ging als eerste weer aan de slag. Niet meer als reizigersverpleegkundige, maar binnen het corona crisis team van de GGD. Momenteel is ze druk bezig op de afdeling bron- en contactonderzoek. Sjaak zijn bedrijf kan in deze crisistijd gelukkig doordraaien. Het ziekteverzuim was in het begin van de uitbraak hoger, maar is nu weer stabiel. Het beeld voor de toekomst ziet er positief uit. Op 11 mei gingen de scholen en kinderopvang weer open, daardoor ben ik zelf ook weer werkzaam. Erg fijn om weer te kunnen werken met je collega’s op de peuterspeelzaal en om alle kinderen weer te kunnen zien.

We kijken uit naar de toekomst waarin we hopelijk weer de dingen kunnen oppakken zoals voorheen. Wat we iedereen mee zouden willen geven is om dat stapje extra te blijven zetten voor elkaar, ook wanneer dit alles verleden tijd is. 

Sjaak en Marita van Leeuwen