Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Afvalinzameling in de gemeente Wijk bij Duurstede

Cothens Missiebelang stopt met papierinzameling

Cothens Missiebelang stopt met het inzamelen van papier in Cothen. Met ingang van januari 2018 neemt de gemeente dit over. 

Hiermee is een einde gekomen aan een lange traditie; ruim 70 jaar hebben vele vrijwilligers en bedrijven deze taak belangeloos op zich genomen.  De opbrengsten gingen naar Cothense missionarissen over de hele wereld en naar diverse derde wereldprojecten. In ’t Groentje/Wijks Nieuws van deze week leest u waarom dit stopt. 

De eerste inzameling in 2018 vindt plaats op dinsdag 16 januari en wordt in het vervolg verzorgd door Remondis. Het papier wordt om de vier weken op dinsdag opgehaald. De inzameldata vindt u vanaf eind december op de Afvalwijzer app en -website.

Doe mee met PMD!

Doe ook mee met het scheiden van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankpakken (pmd). Dit is namelijk geen afval. Het zijn waardevolle grondstoffen waarvan we nieuwe materialen en producten maken. Lees er alles over op de website Doe mee met PMD.

Doe mee met PMD!

Het gemak van de Afvalwijzer app

Download de gratis AfvalWijzer app en u vergeet nooit meer om uw afval aan de weg te zetten. Deze app biedt u een afvaloverzicht op maat. U logt in met uw postcode en huisnummer en u ziet direct op welke dagen welk afval op uw adres wordt opgehaald.
Bovendien kunt u een herinnering instellen, waardoor u op uw smartphone of tablet tijdig een melding ontvangt op de avond voor of op de ochtend van de ophaaldag. Zo vergeet u nooit meer een ophaaldag en mist u niets als er eens een ophaaldag verandert. Afval staat niet onnodig aan de weg, zo draagt u ook bij aan een schoon Wijk bij Duurstede.

Ophaaldagen containers

U kunt ook eenvoudig de ophaaldagen van uw containers op de website van Mijn Afvalwijzer zien. Voer uw postcode en huisnummer in en u ziet direct op welke dag u welke container aan de straat moet zetten. 

SUEZ 

Heeft u vragen over afvalinzameling, dan kunt u contact opnemen met SUEZ, telefoonnummer: 026-4460490. Kijk voor informatie over afvalinzameling en -verwerking op de website van SUEZ.

Alle informatie overzichtelijk voor u op een rijtje:

Gemeentewerf in Wijk bij Duurstede