Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Afvalinzameling in de gemeente Wijk bij Duurstede

SUEZ komt op zaterdag

SUEZ haalt snoeihout op in Wijk bij Duurstede op vrijdag 20 april

Vanwege een planningsfout is het snoeihout niet op 18 april opgehaald in Wijk bij Duurstede door SUEZ. Excuses hiervoor. Vrijdag 20 april wordt de route alsnog gereden. U kunt uw bundels snoeihout aan de weg laten liggen.

Snoeihout

Inzameldag snoeihout in Wijk bij Duurstede gewijzigd

In Wijk bij Duurstede is met ingang van dit jaar de inzameldag voor snoeihout gewijzigd. Dit wordt niet meer tegelijk met het GFT-afval op vrijdag opgehaald maar op de woensdag ervoor. Dus: snoeihout wordt in Wijk nog wel ingezameld in dezelfde week als het GFT-afval, alleen niet meer op vrijdag maar op woensdag. In Cothen en Langbroek wijzigt er niets.  Kijk op de website van Mijnafvalwijzer.nl of de Afvalwijzer app voor de ophaaldagen in 2018.

Lever snoeihout schoon in, in bundels van maximaal 15 kg en stamdoorsnedes niet dikker dan 10 cm. U mag in totaal max. 1 m3, uiterlijk om 07.30 uur, aan de weg zetten. U kunt snoeihout ook altijd zelf bij de milieustraat inleveren, dit is gratis.

Wilt u graag een berichtje ontvangen over welk afval wanneer wordt ingezameld? Download dan de Afvalwijzer app. Liever een bericht via e-mail? Dat regelt u eenvoudig via de website MijnAfvalwijzer.nlZo mist u nooit meer een inzameldag, ook niet als die om een of andere reden wordt gewijzigd. 

Handig voor in uw agenda!

De gemeentewerf is in 2018 gesloten op:

  • Koningsdag (27 april)
  • Bevrijdingsdag (5 mei)
  • Hemelvaartsdag en de vrijdag erna (10 en 11 mei)
  • 2e Pinksterdag (21 mei)
  • Kerst (25 en 26 december)
  • (en Nieuwjaarsdag 1 januari 2019).

Tarieven afvalstoffenheffing 2018

Op dinsdag 12 december 2017 is de tarieventabel behorende bij de Verordening Reinigingsheffingen 2018 vastgesteld door de Raad. Wij hebben de tarieven voor de Afvalstoffenheffing 2018 voor u op een rij gezet.

Wijk Schoon Gewoon

Trots op Wijk? Houd de gemeente schoon door geen afval achter te laten, zo af en toe de stoep te vegen of door een schoonmaakactiviteit te organiseren in uw buurt. Iedereen kan meedoen!
Meer informatie over Wijk Schoon Gewoon

Doe mee met PMD!

Doe ook mee met het scheiden van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankpakken (pmd). Dit is namelijk geen afval. Het zijn waardevolle grondstoffen waarvan we nieuwe materialen en producten maken. Lees er alles over op de website Doe mee met PMD.

Doe mee met PMD!

Waarom piepschuim niet bij het PMD-afval hoort....

  • Piepschuim verstoort het sorteringsproces in de scheidingscentrale.
  • Met voedsel vervuilde foamverpakkingen kunnen niet worden gerecycled. Deze verpakkingen moeten daarom bij het restafval.
  • Het overige piepschuim en piepschuimvulmateriaal kan alleen schoon en droog gerecycled worden en mag dus niet vervuild zijn met bij voorbeeld verf, lijm, papier e.d. Dit piepschuim kunt u gratis afgeven bij de milieustraat.  Meer informatie over piepschuim

Het gemak van de Afvalwijzer app

Download de gratis AfvalWijzer app en u vergeet nooit meer om uw afval aan de weg te zetten. Deze app biedt u een afvaloverzicht op maat. U logt in met uw postcode en huisnummer en u ziet direct op welke dagen welk afval op uw adres wordt opgehaald.
Bovendien kunt u een herinnering instellen, waardoor u op uw smartphone of tablet tijdig een melding ontvangt op de avond voor of op de ochtend van de ophaaldag. Zo vergeet u nooit meer een ophaaldag en mist u niets als er eens een ophaaldag verandert. Afval staat niet onnodig aan de weg, zo draagt u ook bij aan een schoon Wijk bij Duurstede.

Ophaaldagen containers

U kunt ook eenvoudig de ophaaldagen van uw containers op de website van Mijn Afvalwijzer zien. Voer uw postcode en huisnummer in en u ziet direct op welke dag u welke container aan de straat moet zetten. 

SUEZ 

Heeft u vragen over de huis-aan-huis inzameling van restafval, gft of PMD, dan kunt u contact opnemen met SUEZ, telefoonnummer: 026-4460490. Kijk voor informatie over afvalinzameling en -verwerking op de website van SUEZ.

Sympany

Eens in de twee maanden haalt Sympany textiel bij u op. Heeft u een klacht of is uw textiel niet opgehaald? Dan kunt u dit zelf melden via het telefoonnummer dat op de verstrekte inzamelzak staat (dit is het snelst), of het algemene telefoonnummer van Sympany: 030-6570009.

Alle informatie overzichtelijk voor u op een rijtje:

Gemeentewerf in Wijk bij Duurstede