Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Afvalinzameling in de gemeente Wijk bij Duurstede

Inname niet geregistreerde containers (kliko's)

Tegelijk met de invoering van de (oranje) PMD-containers zijn de minicontainers (kliko’s) in Wijk bij Duurstede voorzien van een registratiechip en een adressticker. Bij controles is gebleken dat er nog steeds ongeregistreerde containers in omloop zijn. Op verschillende manieren heeft de gemeente bewoners gevraagd deze container alsnog een registratiechip en adressticker te laten geven.

Na de zomervakantie 2017 worden de controles geïntensiveerd en worden niet geregistreerde containers direct ingenomen, nadat ze geleegd zijn. U kunt uw niet geregistreerde container aanmelden of een extra container aanvragen. Een extra container voor GFT of PMD is gratis; voor een extra container voor Restafval betaalt u een toeslag op de afvalstoffenheffing van € 96 per jaar. U kunt hiervoor terecht bij de containerinformatielijn 0800-333 66 99. 

Ophaaldagen containers

U kunt eenvoudig de ophaaldagen van uw containers op de website van Mijn Afvalwijzer zien. Voer uw postcode en huisnummer in en u ziet direct op welke dag u welke container aan de straat moet zetten. Er is ook een afvalwijzer app beschikbaar. U vindt de Afvalwijzer app voor Android in de Google Play Store. Voor uw Iphone vindt u de app in de Itunes App Store. De app werkt ook op Windows phones en tablets en is verkrijgbaar in de Windows Store.

SUEZ 

Heeft u vragen over afvalinzameling, dan kunt u contact opnemen met SUEZ, telefoonnummer: 026-4460490. Kijk voor informatie over afvalinzameling en -verwerking op de website van SUEZ.

Alle informatie overzichtelijk voor u op een rijtje:

Gemeentewerf in Wijk bij Duurstede