Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Afvalinzameling in de gemeente

Met de afvalpas naar de milieustraat

Met ingang van 2 juli 2018 is de milieustraat voor het brengen van (grof) huishoudelijk afval alleen nog toegankelijk voor inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede. Met de afvalpas kan de slagboom bij de milieustraat geopend worden. Meer informatie

Bekijk voor meer informatie ook de veelgestelde vragen.

Met de afvalpas naar de milieustraat

Aanbiedingsregels milieustraat

Alle informatie die u moet weten over het aanbieden van afval bij de milieustraat.

Inzameling snoeihout

In Wijk bij Duurstede is met ingang van dit jaar de inzameldag voor snoeihout gewijzigd.

Meer informatie

Tarieven afvalstoffenheffing 2018

Wij hebben de tarieven voor de Afvalstoffenheffing 2018 voor u op een rij gezet.

Wijk Schoon Gewoon

Trots op Wijk? Houd de gemeente schoon door geen afval achter te laten, zo af en toe de stoep te vegen of door een schoonmaakactiviteit te organiseren in uw buurt. Iedereen kan meedoen!
Meer informatie over Wijk Schoon Gewoon

Doe mee met PMD!

Doe ook mee met het scheiden van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankpakken (pmd). Dit is namelijk geen afval. Het zijn waardevolle grondstoffen waarvan we nieuwe materialen en producten maken. Lees er alles over op de website Doe mee met PMD.

Doe mee met PMD!

Het gemak van de Afvalwijzer app

Download de gratis AfvalWijzer app en u vergeet nooit meer om uw afval aan de weg te zetten. Deze app biedt u een afvaloverzicht op maat. U logt in met uw postcode en huisnummer en u ziet direct op welke dagen welk afval op uw adres wordt opgehaald.

Ophaaldagen containers

U kunt ook eenvoudig de ophaaldagen van uw containers op de website van Mijn Afvalwijzer zien. Voer uw postcode en huisnummer in en u ziet direct op welke dag u welke container aan de straat moet zetten. 

SUEZ 

Heeft u vragen over de huis-aan-huis inzameling van restafval, gft of PMD, dan kunt u contact opnemen met SUEZ, telefoonnummer: 026-4460490. Kijk voor informatie over afvalinzameling en -verwerking op de website van SUEZ.

Sympany

Eens in de twee maanden haalt Sympany textiel bij u op. Heeft u een klacht of is uw textiel niet opgehaald? Dan kunt u dit zelf melden via het telefoonnummer dat op de verstrekte inzamelzak staat (dit is het snelst), of het algemene telefoonnummer van Sympany: 030-6570009.

Handig voor in uw agenda!

De milieustraat is in 2018 gesloten op:

  • Kerst (25 en 26 december)
  • (en Nieuwjaarsdag 1 januari 2019).

Alle informatie overzichtelijk voor u op een rijtje:

Gemeentewerf in Wijk bij Duurstede

Hoe gaat de gemeente Wijk bij Duurstede om met de afvalregistratie?

Hieronder staat aangegeven wat de gemeente Wijk bij Duurstede registreert bij de afvalinzameling en hoe de gemeente daar verder mee omgaat.