Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Vanaf 2 juli 2018 met de afvalpas naar de milieustraat

Met ingang van 2 juli 2018 is de milieustraat voor het brengen van (grof) huishoudelijk afval alleen nog toegankelijk voor inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede. Met de afvalpas kan de slagboom bij de milieustraat geopend worden.

De afvalpas voor alle huishoudens in onze gemeente

De afvalpas wordt binnenkort verstuurd aan alle huishoudens die nog geen pas hebben. Inwoners die gebruik maken van een ondergrondse container hebben al een afvalpas. Deze is ook geschikt voor het gebruik op de milieustraat. Bewaar de afvalpas goed, deze hoort bij uw woning. Als u verhuist, blijft de pas achter.

Waarom?

De afvalpas wordt uw toegangspas voor de milieustraat. Hiermee voorkomen we dat u als inwoner betaalt voor het storten van afval van inwoners uit buurgemeenten en van bedrijven. Dit is niet toegestaan, zij betalen namelijk geen afvalstoffenheffing, maar zorgen wel voor extra kosten voor afvoer en verwerking van het afval. U betaalt mee aan deze kosten via de afvalstoffenheffing. Dat is niet terecht.

Bouw- en sloopafval

Bouw- en sloopafval is asbest, gips, hout, dakbedekking, grond, puin en al het
andere materiaal, dat vastzit in/aan uw huis.
Voor het storten van bouw- en sloopafval betaalt u per 1/4 m3: € 10,-. Vanaf 2 juli 2018 kunt u alleen per pin op de milieustraat betalen.

Hier alleen pinnen

Bedrijven

Bedrijfsafval is niet toegestaan op de milieustraat! Bedrijven die een afvalpas hebben voor een ondergrondse container, kunnen met deze pas geen gebruik maken van de milieustraat. Zij betalen uitsluitend voor het gebruik van de ondergrondse container (reinigingsrecht).

Verbouwing?

Huur een container of breng het afval naar een afvalverwerker. Dit is goedkoper dan het bouw- en sloopafval naar de milieustraat brengen (€ 10,- per 1/4 m3)!

Veelgestelde vragen over de invoering van de afvalpas

Heeft u vragen over de afvalpas, lees dan de veelgestelde vragen op onze website.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Voor meer informatie over de invoering van de afvalpas op de milieustraat, belt u met de gemeente, telefoonnummer: 0343-595 595. Ook de medewerkers op de milieustraat kunnen uw vragen beantwoorden.

Defecte of verloren pas? Bel 0800-3336699.

Flyer afvalpas