Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Nieuwbouw

Wijk bij Duurstede is een oude stad aan het water. De stad wordt omarmd door de groene dorpen Cothen en Langbroek. Samen vormen deze drie kernen de gemeente Wijk bij Duurstede. Met een gezellige stadshaven, een sfeervolle historische binnenstad met winkels en galeries, restaurants en terrassen.

Maar ook een landelijk gebied met veel fruitbomen, boerderijen, kastelen en landgoederen. Je woont en leeft er met de stadse voorzieningen en de rust en ruimte van het Kromme Rijngebied.

Je vindt er basisscholen, een middelbare school, een ruim winkelaanbod, musea, bibliotheken, een theater/bioscoop, sportvoorzieningen, een rijk verenigingsleven en veel recreatiemogelijkheden. 

Nieuwe woningen

De komende jaren worden in de gemeente Wijk bij Duurstede veel nieuwe woningen gebouwd. Er komen woningen in de bestaande wijken. Ook bouwen we nieuwe wijken. Nieuwbouwprojecten zijn De Driehoek en Langs de Wal in Wijk bij Duurstede. Kerkdwarsweg in Cothen. En Hof van Langbroeck in Langbroek.
Door de grote variatie aan woningen is er voor ieder wat wils. Er komen vrijstaande woningen, villa’s, half vrijstaande woningen (twee-onder-een-kapwoningen), rijwoningen en appartementen. 

Op zoek naar een nieuwbouwwoning?

Dit zijn de nieuwbouwplannen in Wijk bij Duurstede:

In Cothen kunt u ook uw droomhuis kopen of bouwen in nieuwbouwplan:

Nieuwbouw in Langbroek vindt u in:

Op Funda vindt u het complete aanbod van koopwoningen in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek.

Bouwkavels te koop

Wilt u zelf een woning bouwen? De gemeente Wijk bij Duurstede verkoopt ook bouwkavels in verschillende nieuwbouwplannen. Namelijk in:

Richtprijzen voor bouwkavels

In februari 2016 zijn de richtprijzen voor gemeentelijke bouwkavels vastgesteld. Dit zijn ze.

Kaveloppervlakte

Tot en met 100 m²
100 tot 200 m²
200 tot 350 m²
Groter dan 350 m²

Grondprijs per m², exclusief btw *

€ 168 tot € 255
€ 255 tot € 336
€ 336 tot € 459
€ 459

* de kavels worden verkocht inclusief btw en kosten-koper; voor enkele kavels geldt een locatietoeslag van 10%

Bouwkavels voor bedrijven

Voor informatie over kavels voor bedrijven verwijzen wij u naar de informatie over onze bedrijventerreinen.

Informatie over bouwkavels

Neem contact op met de gemeente als u geïnteresseerd bent in een bouwkavel. Dat kan door het sturen van een e-mail naar infowijkbijduurstede.nl of door te bellen naar mevrouw Marianne Schaap via telefoonnummer 0343-595510.