Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Project "Hortus" (Hordencentrum)

Naast het winkelcentrum De Horden in Wijk bij Duurstede ontstaat een kwalitatief hoogwaardige nieuwe invulling op en rond de plaats van de voormalige sporthal. Door AKMReales uit Barendrecht worden in totaal 64 woningen gebouwd en wordt circa 250 m2 detailhandel toegevoegd. Door de gemeente wordt de Zeeuwse Steen iets omgelegd voor de nieuwbouw. 

Meedenkgroep

In januari 2017 zijn de globale plannen van AKM-Reales tijdens een informatieavond gepresenteerd. Deze plannen zijn door de projectontwikkelaar en de gemeente samen met een meedenkgroep van omwonenden en winkeliers verder uitgewerkt. In totaal komen er 56 appartementen en 8 woningen. Ook komt er 250 vierkante meter aan ruimte voor nieuwe winkels en komen de bestaande winkels aan de sporthal weer terug in de nieuwbouw. De parkeerplaats voor het winkelcentum en de inrichting van het Sluishoofd en de Zeeuwse Steen tot aan de Overloop worden ook grondig aangepakt.

Informatieavond op 29 juni 2017

Op 29 juni 2017 kwamen ongeveer 200 belangstellenden de nieuwbouwplannen voor het centrum van De Horden bekijken.  

De verkoop van het project “Hortus” start op 26 augustus 2017 bij Pim van Veen Makelaardij, telefoonnummer: 0345-520 640.  Als alles meezit, start de bouw aan het einde van 2017. Kort daarvoor zal dan de Hordenhal gesloopt worden.  

Interesse in een woning of appartement?

Heeft u interesse in een woning of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Pim van Veen Makelaardij, telefoonnummer:  0345-520 640 of kijk op de website van Hortus Wijk bij Duurstede.

Meer informatie

Heeft u vragen aan de gemeente? Neem dan contact op met Jan Veenstra, projectmanager, via telefoonnummer 0343-595642 of per e-mail: jveenstra@wijkbijduurstede.nl.

Impressie van het bouwplan

Hortus in vogelvlucht Hordenweg en Sluishoofd
Hortus vogelvlucht Zeeuwse Steen
Hortus vogelvlucht Sluishoofd
Hortus vogelvlucht Hordenweg-Amstel
Hortus Sluishoofd
Hortus Hordenweg-Sluishoofd
Hortus Hordenweg-Amstel
Hortus Binnentuin