Coronanieuws

20-07-2021

Het aantal coronabesmettingen is nog steeds hoog

Werk daarom thuis (tenzij het niet anders kan) en zorg voor voldoende frisse lucht.

Coronamaatregelen zomer 2021

16-07-2021

Vaccinatie zonder afspraak in Wijk bij Duurstede

Vanaf dinsdag 20 juli start GGD regio Utrecht met vaccinatie zonder afspraak in de middaguren. Op sportcomplex Mariënhoeve wordt in de ochtend op afspraak gevaccineerd. Vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur kan iedereen ook zonder afspraak binnenlopen voor een vaccinatie. Er wordt gewerkt volgens het op=op principe. Neem uw ID en een mondkapje mee. Mocht het erg druk zijn, kom dan op een later moment terug.

Vrije inloop alleen voor de eerste prik

Belangrijk: de vrije inloop geldt alleen voor personen die nog geen vaccinatie hebben gehad. Een tweede prik op vrije inloopbasis is niet mogelijk. Als je op basis van vrije inloop wordt gevaccineerd, dan wordt er direct een afspraak gemaakt voor een tweede prik. Die afspraak is minimaal 5 weken na de eerste prik.

Meer weten over de vaccinatie?

Kijk dan op de website coronavaccinatie of bel naar 0800-1351. Het advies blijft, heeft u klachten? Laat u testen bij de GGD.

Vaccinatie zonder afspraak in Wijk bij Duurstede

Persconferentie 9 juli 2021

Het aantal coronabesmettingen stijgt sneller dan verwacht. Dat zorgt voor een onzekere zomer. Daarom gelden van 10 juli 6.00 uur ’s ochtends tot en met 13 augustus uit voorzorg extra maatregelen.

Coronamaatregelen vanaf 10 juli 2021

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) verlengd tot 1 oktober 2021

De uitkeringsperiode van Tozo 5 loopt van 1 juli tot 1 oktober 2021. Het gaat weer om een tegemoetkoming voor levensonderhoud of een lening voor bedrijfskapitaal (tot maximaal € 10.157,- voor Tozo 1, 2, 3, 4 en 5 gezamenlijk). Tozo 4 loopt tot eind juni 2021, daarna start Tozo 5. Deze loopt van 1 juli tot en met 30 september 2021.

TONK-regeling verlengd tot 1 oktober 2021

Het kabinet heeft het steunpakket voor banen en economie verlengd. Ook de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) wordt verlengd. Dit is een tegemoetkoming voor kosten van de gemeente voor als u als gevolg van de coronamaatregelen problemen heeft met het betalen van noodzakelijke (woon)kosten. De periode van TONK loopt nu door tot 1 oktober 2021. Om aanspraak te kunnen maken op deze tegemoetkoming maakt het niet uit of u in loondienst werkt, een ondernemer bent of een uitkering ontvangt.

18-06-2021

Persconferentie 18 juni 2021

Het aantal coronabesmettingen is snel gedaald en steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Op 26 juni zetten we stap 4 van het openingsplan en gaat alles open op 1,5 meter afstand. Met coronatoegangsbewijzen is meer mogelijk.

Visual Rijksoverheid

28-05-2021

Persconferentie vrijdag 28 mei 2021

Op 5 juni zetten we de derde stap van het openingsplan en gaat bijna alles open, waaronder restaurants en cafés, bioscopen en musea. Er blijven voorwaarden gelden. Door de basisregels te blijven volgen, kan steeds meer.

27-05-2021

Steunpakket banen en economie voortgezet in derde kwartaal

De vooruitzichten voor het economisch herstel na corona zijn positief en het virus lijkt op zijn retour. Toch zijn er nog veel onzekerheden voor werkenden en bedrijven. Sommige ondernemers hebben fors moeten interen op hun reserves. Het kabinet is daarom van plan om het steunpakket voor banen en economie door te trekken in het derde kwartaal van 2021. Ook treft het kabinet extra maatregelen om bedrijven te helpen met hun gegroeide schuldenlast.

Verlenging steunpakket

19-05-2021

Stap 2: buiten meer mogelijk en binnensportlocaties open

Stap voor stap kan er steeds mee. Op woensdag 19 mei zetten we de tweede stap van het openingsplan en gaan onder andere dierenparken, openluchtmusea en sportscholen open.

Openingsplan stap 2

Persconferentie 11 mei 2021

Stap voor stap kan steeds meer. Als de ziekenhuiscijfers het toelaten, zetten we op 19 mei de tweede stap van het openingsplan en gaan onder andere dierenparken, openluchtmusea en sportscholen open.

Visual Rijksoverheid stap 2

Hulpoverzicht

Veel inwoners hebben te maken met de gevolgen van Corona. Mogelijk komt u zonder werk en inkomen te zitten. Daardoor kunnen geldzorgen ontstaan. Misschien heeft u zorgen over uw gezondheid of die van uw naasten. De gemeente helpt u uw vragen te beantwoorden. Op onderstaande hulpwijzer staat waar u terecht kunt met uw vragen of zorgen. Klik op het pdf-bestand om de hulpwijzer groot in beeld te zien.

Hulpoverzicht

Steunpunt Coronazorgen

Voor iedereen die vragen heeft of zich zorgen maakt over zichzelf of een ander is er nu het Steunpunt Coronazorgen. Bijvoorbeeld als u zelf COVID-19 hebt (gehad) of iemand in uw omgeving. Of als u in de zorg werkt. Maar ook als u zich door de coronacrisis eenzaam voelt of geldzorgen hebt.

Bij dit online loket vindt u een lijst met verwijzingen naar goede hulp-, zorg- en dienstverleners zodat u makkelijk betrouwbare hulp kunt vinden. Ook vindt u hier de nieuwste toegankelijke en betrouwbare informatie over mentale gezondheid tijdens de coronacrisis.