Inwoner gemeente Wijk bij Duurstede besmet geraakt

6 maart 2020, 15.10 uur

Eén inwoner van gemeente Wijk bij Duurstede is besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Dit is vrijdag vastgesteld door het RIVM. Het betreft een man, die op vakantie is geweest in Italië. Hij zit samen met zijn gezinsleden in thuisisolatie. GGD regio Utrecht brengt nu in kaart met wie hij contact heeft gehad door middel van contactonderzoek. Het is belangrijk om te weten dat de GGD altijd contact legt met mensen die risico van besmetting hebben gelopen.

De gemeente Wijk bij Duurstede volgt de adviezen en instructies van het RIVM en GGD regio Utrecht, die alert blijven op nieuwe besmettingen en steeds hetzelfde protocol toepassen als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.