Nieuwe maatregelen geldig tot en met 31 maart 2020

13 maart 2020, 14.00 uur

Nieuwe maatregelen geldig tot en met 31 maart 2020

  • Voor heel Nederland geldt dat mensen worden opgeroepen thuis te blijven als zij of neusverkouden zijn en/of keelpijn hebben en/of hoesten en daarbij eventueel koorts hebben. Bel pas de huisarts als uw klachten verergeren. Mensen met klachten gaan niet naar het werk of naar school en beperken hun sociale contacten. Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen geldt dat men alleen moet thuisblijven met klachten en koorts, in overleg met de werkgever.
  • Ook worden mensen in heel Nederland opgeroepen, ook wanneer zij geen klachten hebben, om waar mogelijk thuis te werken en werktijden zoveel mogelijk te spreiden.
  • Voor heel Nederland geldt dat evenementen met meer dan 100 bezoekers worden afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties, zoals musea, concertzalen , theaters en sportclubs en sportwedstrijden.
  • Mensen worden dringend verzocht bezoek aan kwetsbare personen, dat wil zeggen ouderen en personen met verminderde weerstand, te beperken. Aan ouderen en mensen met verminderde weerstand wordt geadviseerd om bezoek aan grotere gezelschappen en het gebruik van het openbaar vervoer te vermijden.
  • Zorgpersoneel en personeel van vitale processen wordt geadviseerd om zoveel als mogelijk niet naar het buitenland af te reizen en evenementen (ook als daar minder dan 100 mensen bij aanwezig zijn) of andere bijeenkomsten met meer dan 100 bezoekers, zoals musea, theater en concerten te vermijden.