Hulp voor ondernemers en ZZP'ers

19 maart 2020, 09.30 uur

Ondernemers en ZZP’ers: hulp nodig? Via de RSD kunt u financiële maatregelen aanvragen.

Merkt u als zelfstandig ondernemer dat uw inkomsten achteruit gaan of zelfs helemaal wegvallen door de coronacrisis? De overheid heeft aangegeven u te helpen. Als ZZP’er of MKB’er heeft u de keuze uit verschillende regelingen.

Twee regelingen die de Regionale Sociale Dienst uitvoert

Op de website van de Regionale Sociale Dienst (RSD) kunt u een aanvraag indienen. Klik hiervoor op de button ‘corona zelfstandig ondernemers’. U komt dan op de informatiepagina. Daarop staat hoe u een aanvraag kunt indienen voor de twee regelingen die de RSD uitvoert:

• inkomensondersteuning levensonderhoud en
  • een lening voor bedrijfskapitaal.

Voor de overige regelingen verwijst de RSD u door naar de informatie van het Rijk en de Kamer van Koophandel

Speciaal telefoonnummer bij de RSD voor vragen van ondernemers

Heeft u nog vragen? Bij de RSD zit een telefoonteam klaar om vragen te beantwoorden, waar u als zelfstandig ondernemer of ZZP’er mee zit. Dit speciale telefoonnummer is 030-69 29 455.
U kunt het team bellen van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 -17.00 uur.