Tweede besmetting in gemeente Wijk bij Duurstede

12 maart 2020, 15.00 uur

Vandaag is bekend geworden dat een tweede inwoner in de gemeente Wijk bij Duurstede besmet is met het coronavirus (COVID-19). Het betreft een man, die thuis in isolatie verblijft. Op dit moment onderzoekt de GGD regio Utrecht via welke bron hij is besmet. Ook onderzoekt de GGD met wie hij contact heeft gehad. De GGD legt altijd contact met mensen die risico van besmetting hebben gelopen. De man die vorige week vrijdag jl. besmet bleek, was zaterdag al genezen verklaard.

De gemeente volgt de adviezen en instructies op van de Rijksoverheid, het RIVM en de GGD regio Utrecht. Zij werken samen aan de bescherming van de gezondheid in onze regio en proberen verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Hebt u vragen over het coronavirus?

Onderaan deze liveblog verwijzen we u naar de organisaties die u meer informatie erover kunnen geven.