Handige documenten en informatie

Wilt u meer weten over de laatste ontwikkelingen in Wijk bij Duurstede? Of initiatieven bij u in de buurt? Of welke subsidies en leningen er bestaan? Of meer. Hier vindt u een overzicht van alle handige websites en documenten.

Het Energieloket

Ontdek wat u zelf kunt doen om energie te besparen. Vraag een gratis energiegesprek aan via het Energieloket. De energiecoaches geven u graag advies dat past bij uw woning én energiegebruik. Of het nu gaat over energiebesparing, aardgasvrij wonen of zelf energie opwekken, u krijgt een advies dat bij uw situatie past. Mail voor meer informatie naar energieloketwijkbijduurstede@gmail.com.

EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC)

Wilt u duurzame en lokale energie gebruiken? Dat kan via de EigenWijkse Energie Coöperatie: hét duurzame energiebedrijf voor de regio. Iedereen kan lid worden. Neem een kijkje op de website van de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC). Of mail naar info@ewec.nl of bel via 06 1249 2247.

Jouw Huis Slimmer

Energie besparen is makkelijk, als u weet waar u op kunt letten. Met Jouw Huis Slimmer helpen we u op weg. Lees op de website van Jouw Huis Slimmer meer over de mogelijkheden, slimme tips en initiatieven bij u in de buurt. 

Milieu Centraal

Kijk voor meer informatie en handige tips over elektrisch verwarmen, koken en isoleren ook eens op de website van Milieu Centraal

Verbeter je huis

Om u financieel op weg te helpen bij het verduurzamen van uw woning of gebouw, bestaan er verschillende subsidies en leningen. Lees meer over landelijke subsidies en leningen op de website van Verbeterjehuis.nl 

De energiesubsidiewijzer van Verbeterjehuis.nl geeft u een compleet beeld van alle mogelijke subsidies en regelingen in uw eigen situatie.

Regionale Energiestrategie Kromme Rijnstreek

Voor de Regionale Energiestrategie werken we nauw samen met de drie gemeenten uit de Kromme Rijnstreek. We onderzoeken welke locaties mogelijk geschikt zijn voor zonnevelden en/of windmolens. Meepraten? Lees op de website hoe u kunt meedoen. 

Zonnevelden 

De gemeenteraad heeft besloten dat we tot maart 2022 maximaal 60 hectare aan zonnevelden plaatsen in het buitengebied. Meer hierover leest u op de website

De Duurzaamheidskrant 

Met onze duurzaamheidskrant praten we u bij over wat er allemaal speelt op het gebied van duurzaamheid in de gemeente. De krant verschijnt in het voor- en in het najaar.

Nieuwsbrief duurzaamheid

De gemeente Wijk bij Duurstede geeft ongeveer 6 keer per jaar een digitale nieuwsbrief over duurzaamheid uit. Met de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van wat er lokaal speelt op het gebied van energietransitie en klimaat. Wilt u deze ontvangen? Meld u aan via duurzaam@wijkbijduurstede.nl.