Wijk bij Duurstede 'Fairtrade gemeente'

De gemeente Wijk bij Duurstede doet mee aan de landelijke campagne om gemeenten Fairtrade te maken. In Wijk bij Duurstede is een werkgroep actief, de werkgroep  Fairtrade Wijk bij Duurstede. Deze groep stimuleert zowel inwoners als bedrijven, om op een Fairtrademanier te consumeren of te werken.

Fairtrade staat voor een wereld waarin iedereen een kans op ontwikkeling krijgt. Door te zorgen voor meer eerlijke handel, stel je boeren en producenten in ontwikkelingslanden in staat om zelf hun levensomstandigheden te verbeteren en te bouwen aan een toekomst voor hun bedrijf, hun familie en hun omgeving.

Als plaatselijke werkgroep proberen we daarom de vraag en het aanbod van Fairtradeproducten in onze gemeente te vergroten. Sinds 2015 voldoet de gemeente Wijk bij Duurstede aan een aantal criteria (deze staan op landelijke website) en mogen we de titel 'Fairtrade gemeente' dragen.

En we gaan door! Eens in de twee jaar moeten we de titel herbevestigen en bewijzen dat we nog steeds voldoen aan de criteria. 

Specerijen

Wat doet de werkgroep Fairtrade Wijk bij Duurstede?

De werkgroep wordt bemand door vrijwilligers en een werknemer van de gemeente. We informeren winkels, bedrijven en organisaties en de horeca over Fairtrade, duurzame ontwikkeling en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en proberen hen enthousiast over deze werkwijzen te maken. Daarnaast zoeken we het gesprek op met inwoners over Fairtrade en stimuleren we educatie op zowel basisscholen als in het voortgezet onderwijs.

Op de hoogte blijven?

Kijk op de website van Fairtrade Wijk bij Duurstede en/of meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Logo Fairtrade Wijk bij Duurstede