Gemeentelijke Verduurzamingsregeling (GVR)

Grote verduurzamingsmaatregelen zoals zonnepanelen of vloerisolatie kosten geld. Dat begrijpt de gemeente. Daarom kunnen inwoners van Wijk bij Duurstede gebruikmaken van de Gemeentelijke Verduurzamingsregeling (GVR). Dankzij de GVR kunnen huiseigenaren hun woning verduurzamen zonder dat de maandelijkse lasten stijgen. 

Over deze regeling

De gemeente stimuleert haar inwoners om hun woning te verduurzamen. Er zijn verschillende manieren om uw huis beter te isoleren. Hierdoor wordt uw huis comfortabeler en bespaart u op uw energierekening. Het laten uitvoeren van deze maatregelen is niet goedkoop. Bent u woningeigenaar en woont u in Noorderwaard-Noord? Met de GVR kunt u uw huis verduurzamen zonder dat uw vaste maandelijkse kosten stijgen.

Bekijk de video van de Woonpas voor meer informatie over de GVR.  

Hoe werkt de regeling?  

De Woonpas, de organisatie die de regeling heeft bedacht, komt bij u thuis op bezoek. Zij bekijken welke maatregel(en) het beste passen bij uw situatie. Zij voeren de maatregelen ook uit. De gemeente betaalt alle kosten. Voor het onderzoek en voor de energiebesparende maatregelen.  

Dankzij de energiebesparende maatregelen, gaat de energierekening omlaag en het wooncomfort omhoog. In ruil daarvoor betaalt u de gemeente gedurende 30 jaar maandelijks een baatbelasting. Het bedrag dat u betaalt, is nooit hoger dan wat u bespaart op de energierekening. Wanneer u uw huis verkoopt, gaat de baatbelasting over op de nieuwe eigenaar.

Mag iedereen hier gebruik van maken?

In de eerste helft van 2021 worden de eerste woningen in de wijk Noorderwaard-Noord verduurzaamd met behulp van de GVR. De GVR is tot nu toe alleen beschikbaar voor woningeigenaren in de Noorderwaard-Noord. De gemeente wil de regeling op termijn ook openstellen voor huiseigenaren in andere wijken.

Veelgestelde vragen