Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Verkiezing leden van de gemeenteraad 2018

Op woensdag 21 maart 2018 vindt de Gemeenteraadsverkiezing plaatst. Uiterlijk 7 maart wordt de stempas bij u thuis bezorgd. De kandidatenlijsten worden op 8 maart 2018 huis-aan-huis bezorgd.

Kandidaatstelling

De dag van de kandidaatstelling is op 5 februari 2018. Dan kunnen politieke groeperingen die mee willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen een kandidatenlijst inleveren bij het team Verkiezingen in het Huis van de gemeente. Meer informatie over Kandidaatstelling

Stemmen bij volmacht

U kunt een willekeurige kiezer in de gemeente Wijk bij Duurstede machtigen om namens u te gaan stemmen. Meer informatie over stemmen bij volmacht

Stemmen vanuit het buitenland

Per brief stemmen vanuit het buitenland is bij deze verkiezing niet mogelijk. Een kiezer die tijdelijk in het buitenland verblijft kan bij de gemeenteraadsverkiezing alleen bij volmacht zijn of haar stem uitbrengen.

Stemmen in de gemeente Wijk bij Duurstede (locaties)

Als u kiesgerechtigd bent ontvangt u uiterlijk 7 maart een stempas. Op uw stempas staat het adres van het stembureau dat dicht bij u in de buurt is. Maar u kunt met de stempas in elk stembureau in de gemeente Wijk bij Duurstede stemmen. Bekijk de locaties van de stembureaus

Stempas kwijt?

Mocht u uw stempas kwijtraken dan kunt u, uiterlijk dinsdag 20 maart 2018, tot 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen bij team Dienstverlening. Mocht u alsnog uw “oude” stempas terugvinden, dan kunt u daarmee niet stemmen; dat kan alleen met de nieuwe stempas.

Hieronder vindt u informatieve websites met betrekking tot verkiezingen:

Bij de gemeente kunt u alle informatie verkrijgen over de verkiezing. Het bezoekadres is Karel de Grotestraat 30 in Wijk bij Duurstede. U kunt ook bellen: 0343-595595 of mailen: verkiezingen@wijkbijduurstede.nl.

Toekomstige verkiezingen

• 20 maart 2019: Provinciale Staten / Waterschap