Het oude Stadhuis wordt verbouwd!

Museum Dorestad en de VVV komen straks in een vernieuwd gebouw

Het oude Stadhuis aan de Markt 24 in Wijk bij Duurstede wordt over een tijdje verbouwd. Wanneer die verbouwing start, is nog even onduidelijk. De verbouwing duurt ruim een jaar. Erna ziet dit Rijksmonument er van binnen en ook deels van buiten anders uit. Het gebouw wordt van binnen moderner, duurzamer en is daarmee voorbereid op de toekomst. Dat is goed nieuws voor onze inwoners, ondernemers en bezoekers!

Informatie over alles wat te maken heeft met het oude Stadhuis leest u op de webpagina Stadhuis. Bijvoorbeeld een stukje geschiedenis, voorbereidingen voor de verbouwing en plattegronden van hoe het pand wordt. 

Museum Dorestad is al enkele jaren gesloten voor publiek. Als alles loopt zoals gepland, verhuist het museum na de verbouwing naar het oude Stadhuis. In de tussentijd is er een Pop-up museum in de toren van de Grote Kerk. Informatie over Museum Dorestad leest u op de webpagina Museum Dorestad.

De VVV zit nog in het pand, maar verhuist voor de verbouwing start, naar een andere plek. Want het is lastig om tijdens een ingrijpende verbouwing bezoekers te ontvangen. Meer informatie over de VVV leest u op de webpagina VVV.
 

Informatieavond voor omwonenden op 3 september 2020

Op 3 september is er een informatieavond geweest voor de omwonenden over de verbouwing van het oude Stadhuis. Hieronder vindt u het verslag van deze avond en de gegeven presentaties.

VVV in het oude Stadhuis