Meldingen en verzoeken

Ligt er ergens weggegooid afval, losse tegels of een omgewaaide boom? Heeft u andere meldingen of tips over uw buurt? Of ervaart u onnodige regels of procedures? Meld het ons!

Meestal lost de gemeente uw melding of vraag binnen 10 werkdagen op. Gaat het om een grote klus die meer werk vraagt of een ingewikkelde vraag? Dan laten wij u dat weten.

Gevonden en verloren voorwerpen melden

Bent u in de gemeente Wijk bij Duurstede een voorwerp verloren of heeft u iets gevonden? Meld het ons online. Wij registreren het en zorgen ervoor dat het zo snel mogelijk terug is bij de eigenaar. Sleutels kunt u brengen of ophalen bij de receptie in het gemeentehuis.

Op onze pagina Gevonden en verloren voorwerpen staan alle gemelde voorwerpen.

Melden van storingen lantaarnpalen

  • Is er lantaarnpaal kapot of beschadigd (scheefstand)? Geef dit door aan CityTec via 088-100 27 31 of via onderstaande button.
  • De gemeente is verantwoordelijk voor het plaatsen en onderhouden van de lantaarnpalen. Dit zijn bijzonder technische zaken. De gemeente heeft daarom een contract met CityTec. CityTec regelt alles wat met de lantaarnpalen te maken heeft voor de gemeente.
  • CityTec moet de storing binnen 5 werkdagen op lossen. Heeft CityTec de eerste keer niet alle storing opgelost? Geef de storing dan nog een keer aan CityTec door. Lost CityTec het probleem niet op? Laat het de gemeente dan weten via: 0343-595 595 of info@wijkbijduurstede.nl.

Melding verstopt riool

Is het riool in uw hele huis verstopt? Graaf het ontstoppingsputje vrij. Is het ontstoppingsputje vol? De verstopping zit op gemeenteterrein. Is het ontstoppingsputje leeg? De verstopping zit op uw eigen terrein. In veel gevallen hebben wij een tekening met de plek waar het ontstoppingsputje zit. U vraagt deze tekening op via telefoonnummer: 0343-595595.

  • Zit de verstopping op uw terrein? U moet de verstopping zelf (laten) verhelpen en de kosten daarvoor betalen.
  • Zit de verstopping op gemeenteterrein? Bel op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur 0343-595 595. Buiten deze tijden belt u met het calamiteitennummer 06-53219128. Houd het gat van het ontstoppingsputje open. Wij lossen het probleem op.
Foto van rioolbuizen

Problemen met water? Geef het door aan het Meldpunt Water

Voor mensen, dieren en planten is het van levensbelang dat water schoon en gezond is. En ook dat er genoeg water is, maar niet teveel. Vermoedt u dat er iets niet in orde is? Het is belangrijk dat u dit de waterbeheerder doorgeeft. Dan kan er op tijd actie worden ondernomen om schade aan het milieu, huizen, straten en de volksgezondheid te voorkomen of te beperken.

Digitale aankondigingsborden

De gemeente Wijk bij Duurstede heeft 2 digitale aankondigingsborden.

Waarvoor zijn deze borden bedoeld?

  • Voor het kosteloos aankondigen van evenementen/activiteiten/collecteweken in gehele gemeente. 
  • In geval van nood kan de gemeente de borden ook gebruiken om een oproep te doen.

Waar staan de borden staan in Wijk bij Duurstede?

  • Op de Zandweg ter hoogte van Voorwijk.
  • Bij de ingang van de parkeerplaats aan het Walplantsoen.