Meldingen en verzoeken

Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Een omgewaaide boom? Andere meldingen of tips over uw buurt? Of ervaart u onnodige regels of procedures? Meld het ons!

Meestal lossen we uw melding of vraag binnen 10 werkdagen op. Gaat het om een grote klus die meer werk vraagt of een ingewikkelde vraag, dan laten we u dat weten.

Gevonden en verloren voorwerpen melden

Bent u in de gemeente Wijk bij Duurstede een voorwerp verloren of heeft u juist iets gevonden? Meld het ons online. Wij registreren het en zorgen ervoor dat het zo snel mogelijk terug is bij de eigenaar. Sleutels kunt u brengen of ophalen bij de receptie in het gemeentehuis.

Melden van storingen straatverlichting

Wij zijn als gemeente verantwoordelijk voor de aanleg en het beheren van de straatverlichting. Omdat dit bijzonder technische zaken zijn heeft de gemeente een contract met CityTec die alles wat met de straatverlichting te maken heeft voor ons regelt.

Meldingen over defecte verlichting, verlichting waar iets aan mankeert en beschadigingen (scheefstand) kunt u in eerste instantie doorgeven aan CityTec via het storingsmeldpunt, telefoonnummer: 088-100 27 31of via onderstaande button.

CityTec is verplicht om de storing binnen 5 werkdagen op te lossen. Het kan zijn dat niet alle storingen de eerste keer worden opgelost. U kunt dan nogmaals de storing aan CityTec doorgeven. Als het probleem niet wordt opgelost, neem dan contact op met de gemeente.

Melding verstopt riool

Is het riool in uw hele huis verstopt? Als u het ontstoppingsputje vrij graaft, is te zien of de verstopping op gemeenteterrein zit (ontstoppingsputje vol) of op particulier terrein (ontstoppingsputje leeg). In veel gevallen beschikken wij over een tekening met de locatie van het ontstoppingsputje. Deze kunt u telefonisch bij ons opvragen, telefoonnummer: 0343-595595.

  • Zit de verstopping op uw terrein, dan moet u de verstopping zelf (laten) verhelpen en de kosten daarvoor betalen.
  • Als de verstopping op gemeenteterrein zit, neem dan contact op via¬†telefoonnummer 06-53219128 (dit is ons calamiteitennummer) en houd het gat van het ontstoppingsputje open. Wij lossen het probleem op.
Foto van rioolbuizen

Problemen met water? Geef het door aan het Meldpunt Water

Voor mensen, dieren en planten is het van levensbelang dat water schoon en gezond is. En ook dat er genoeg water is, maar niet teveel. Daarom is het belangrijk dat u het aan de waterbeheerder doorgeeft als u vermoedt dat er iets niet in orde is. Dan kan er op tijd actie worden ondernomen om schade aan het milieu, huizen en straten en aan de volksgezondheid te voorkomen of te beperken.

Digitale aankondigingsborden

De gemeente Wijk bij Duurstede heeft 2 digitale aankondigingsborden. De borden zijn bedoeld voor het kosteloos aankondigen van evenementen/activiteiten/collecteweken in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. In geval van nood kan de gemeente de borden ook gebruiken om een oproep te doen.

De borden staan in Wijk bij Duurstede op de Zandweg ter hoogte van Voorwijk en bij de ingang van de parkeerplaats aan het Walplantsoen.

Iedereen (charitatieve campagnes, fondswerving, plaatselijke culturele, kunstzinnige, sportieve of sociale evenementen) in de gemeente (en regio) kan aankondigingen aanleveren.