Onze mooie Markt is straks een nóg mooiere plek om tijd door te brengen

We hebben een prachtige Markt. Laten we wel wezen, waar in onze directe omgeving vind je zo’n mooi historisch en levendig decor? En toch was er nog een wens. Namelijk om de Markt nog wat aantrekkelijker te maken,  zodat het nóg prettiger is om er (langere) tijd door te brengen.

Dit gaat er binnenkort gebeuren op de Markt

In de maanden februari en maart 2019 start de aannemer met opnieuw straten. Dit gebeurt in fasen. De Markt blijft ondanks verkeershinder bereikbaar voor winkelend publiek en bevoorradingsverkeer. De weekmarkt op woensdagochtend is eveneens te bereiken. Door de Markt een nieuw uiterlijk te geven, wordt het hier nog aangenamer en aantrekkelijker om er tijd door te brengen.

Samen met een groep betrokken inwoners en ondernemers is een ontwerp bedacht.  Dit ontwerp wordt uitgevoerd. Het doel is meer ruimte te maken op de Markt voor activiteiten en ontmoetingen. Ook wordt de Markt toegankelijker en past deze beter bij het historische karakter van de binnenstad. Ruimte maken betekent dat de parkeerplaatsen op de Markt verdwijnen. Wel blijven er twee parkeerplaatsen voor minder validen. De meeste paaltjes zijn hierdoor niet meer nodig en worden weg gehaald.

De stoepen en de rijbaan komen op dezelfde hoogte te liggen. Dit versterkt het gevoel dat u op een plein staat.

In de toekomst is de Markt, met uitzondering van laden en lossen, éénrichtingsverkeer voor auto’s.
De rijrichting loopt van de Volderstraat naar de Veldpoortstraat. 

Markt in Wijk bij Duurstede