Reconstructie Koninginnebuurt

Bekijk het laatste nieuws

10-09-2021

Afronding ontwerp, voorbereiding en start van de werkzaamheden

Aannemer Van den Heuvel is bijna klaar met de werkzaamheden van de nutsbedrijven (gas, water en elektra). De gemeente heeft het ontwerp van de nieuwe inrichting klaar en er is een aannemer gekozen: Henzen Wegenbouw B.V. uit Veenendaal. Op maandag 18 oktober 2021 start aannemer Henzen Wegenbouw B.V. met de werkzaamheden. De aannemer vertelt u graag meer over deze werkzaamheden en wat dit voor u betekent.

16-04-2021

Voortgang gemeentelijke werkzaamheden en aankondiging werkzaamheden nutsbedrijven

Voordat de gemeentelijke werkzaamheden beginnen voeren de nutsbedrijven onderhouds-werkzaamheden uit aan haar kabels en leidingen. Door deze werkzaamheden nu uit te voeren, voorkomen wij overlast en hinder in de toekomst.

04-03-2021

Vraag en antwoord n.a.v. informatieavond 3 februari

Onderstaand vindt u de vragen en antwoorden die de gemeente heeft opgesteld naar aanleiding van de digitale infomatiebijeenkomst voor de Koninginnebuurt in Langbroek op 3 februari.

04-02-2021

Digitale informatiebijeenkomst op 3 februari 2021

Op woensdag 3 februari hebben wij een digitale informatiebijeenkomst georganiseerd. 

U vindt de presentatie van deze avond onder de oranje button hieronder. Heeft u vragen? Mail of bel dan met Eddie Wienk, via e.wienk@wijkbijduurstede.nl of telefoonnummer 0343- 595 595.

Vernieuwing is nodig

De inrichting (zoals de bestrating) van de Margrietlaan, Julianalaan (het deel ten oosten van de Margrietlaan), Irenelaan, Beatrixlaan en een deel van de Marijkelaan in Langbroek is al 30 jaar oud. Vernieuwing hiervan is daarom nodig.   

Ook is de riolering in de Beatrixlaan, Irenelaan en Margrietlaan (ten noorden van de Julianalaan) verouderd. Deze vervangen we door een gescheiden stelsel. Dat betekent dat er straks twee rioleringsbuizen onder de straat liggen. Eén is voor (vies) afvalwater en één voor het regenwater. Op de webpagina 'Projectgebied' ziet u een kaartje van het gebied dat we gaan aanpakken.

Wij houden u op de hoogte

Via deze webpagina vindt u informatie, nieuwsberichten, de planning en gepubliceerde documenten zolang het project duurt.

Door het coronavirus houden we voorlopig geen bijeenkomsten met grotere groepen. We bekijken nog op welke andere manieren we u zo goed mogelijk kunnen informeren. In elk geval krijgt u van ons bij belangrijk nieuws een brief.

We hebben niet alleen met u, maar ook met een paar groepen te maken. Denk hierbij aan bedrijven in uw wijk en het Dorpsplatform. Met hen houden we individuele gesprekken. Zij ontvangen hiervoor binnenkort een uitnodiging.

Voor dit project noemen we uw wijk de Koninginnebuurt. Die naam komt u vanaf nu vast vaker tegen. We weten dat uw wijk in de volksmond Oranjebuurt wordt genoemd. Maar we willen graag verwarring voorkómen met de wijk Oranjehof, vandaar deze projectnaam.

Zicht op de Margrietlaan en Julianalaan foto van Google Earth

Afbeelding: Zicht op de Margrietlaan in Langbroek

Heeft u vragen?

Eddie Wienk geeft u graag antwoord. U bereikt hem door te bellen met 0343-595595 of door hem te e-mailen: e.wienk@wijkbijduurstede.nl.

Documenten en berichten