Sport in de gemeente Wijk bij Duurstede

Sporten is gezond. En iedereen moet kunnen sporten. Ook mensen met een beperking of chronische aandoening. En ook mensen met een laag inkomen. De gemeente Wijk bij Duurstede heeft veel sportverenigingen en sportaccommodaties. Vind het aanbod via deze pagina.

Organiseren van sport en bewegen in openbare ruimte en op sportparken

Als gevolg van de coronamaatregelen zien we dat veel aanbieders van binnensport hun activiteiten graag in de buitenlucht organiseren. Wij staan achter deze ontwikkeling, omdat sport en bewegen in belangrijke mate bijdraagt aan het welzijn van onze inwoners. Daarbij is het wel van belang dat de activiteiten veilig en zonder overlast verlopen.

Sportpark of openbare ruimte

Wilt u een activiteit organiseren, bekijk dan eerst of er mogelijkheden zijn om dit te doen op een bestaande buitensportaccommodatie. Hiervoor kunt u contact opnemen met de contactpersoon van de betreffende accommodatie. Is een sportpark geen optie en wilt u gebruik maken van bijvoorbeeld een parkeerplaats of grasveld? Dan vragen wij u om uw activiteit bij ons te melden.

Sportaccommodatie huren

Bent u op zoek naar een geschikte sportaccommodatie (sporthal, sportzaal of gymzaal) in de gemeente Wijk bij Duurstede? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt hiervoor terecht bij de verschillende sportstichtingen binnen de gemeente.

Naar de website van Stichting Wijksport
Stichting Sportvoorzieningen Cothen, telefoonnummer (0343) 562488, e-mail carlazumbrink@gmail.com
Naar de website van Stichting Sportvoorzieningen Langbroek

Sportverenigingen

Zoekt u een sportvereniging in de gemeente Wijk bij Duurstede? Kijkt u dan in de gemeentegids

Subsidie voor sportverenigingen

Sportverenigingen kunnen verschillende soorten subsidie aanvragen. Heeft  u vragen over subsidies? Neem dan contact op met de beleidsmedewerker Sport via het telefoonnummer van de gemeente: 0343 - 595595.

Regelingen voor mensen met een laag inkomen

Woont u in Wijk bij Duurstede, Cothen of Langbroek? Dan hebben we vergoedingen als u van een laag inkomen moet rondkomen. Er zijn ook speciale regelingen voor sport. Neem voor meer informatie contact op met Stichting Binding.

Sporten met een beperking of chronische aandoening

Iedereen moet kunnen sporten.  Ook mensen met een beperking of chronische aandoening. Er is een groot aanbod.

Gehandicapten Sport Vereniging Wijk bij Duurstede (GSV)

Deze vereniging organiseert zaalsport voor mensen met een verstandelijke beperking vanaf ongeveer 18 jaar. 

Gymnastiek- en Turnvereniging Levitas

Deze vereniging heeft Special Gym. Dit zijn turnlessen voor kinderen met een verstandelijke beperking. Kijk voor meer informatie op de website van Levitas of bel met 0343-430499.

Sportservice Midden Nederland

Van rolstoeltennis tot Tai Chi en van voetballen voor verstandelijk beperkten tot zeilen voor blinden. Kijk voor het aanbod en advies op de website van Sportservice Midden Nederland.

Meer informatie over sporten met een beperking