‘Tegel eruit, plant erin’ in Wijk bij Duurstede

Op 15 en 22 september 2021 kunnen inwoners van Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede tegels bij Merkens Tuincentrum in Langbroek inruilen voor een gratis plant. Samen met de gemeente organiseert het tuincentrum de actie ‘Tegel eruit, plant erin’.

Bij Merkens Tuincentrum aan staat op woensdag 15 en 22 september een container. Hier kunt u tussen 9.00 en 17.00 uur uw gewipte tegels inleveren. Bij de kassa haalt u daarna een bloeiende vlinderstruik of een groenblijvende glansmispel op. De plant zit in een leuke canvas tas. Daarbij zitten een folder en tegoedbon voor een kwartier gratis tuinadvies van Merkens Tuincentrum. Let op, op = op!

Deelnemers kunnen minimaal 1 en maximaal 5 tegels van 30x30 cm inleveren. Zijn uw tegels groter of kleiner? Dan rekent u uw tegels om naar dit formaat. Stimuleer ook anderen en deel uw resultaat op social media! Noem hierbij de hashtags #aandeslagmetmijntuin #steenbreekWBD.

NK Tegelwippen

Inwoners kunnen hun verwijderde tegels aanmelden bij het NK Tegelwippen, waar de gemeente aan meedoet. Nog tot 30 september gaan meer dan 80 gemeenten de strijd met elkaar aan. Door de tegels in te voeren op nk-tegelwippen.nl, helpt u Wijk bij Duurstede naar een hogere eindpositie.

Operatie Steenbreek

De actie maakt onderdeel uit van Operatie Steenbreek. De gemeente is aangesloten bij Steenbreek, een stichting die overheden helpt om samen met inwoners en bedrijven hun omgeving te vergroenen.

De actievoorwaarden

• Datum: woensdag 15 en 22 september van 09:00 – 17:00 uur
  • Locatie: Merkens Tuincentrum – Julianalaan 4a, Langbroek

Voorwaarden:

• Minimaal 1, maximaal 5 tegels
  • Formaat tegel 30 cm x 30 cm (Zijn uw tegels groter of kleiner? Dan rekent u uw tegels om naar dit formaat; bijvoorbeeld meerdere kleine klinkers van 20 cm x 5 cm, of een enkele tegel van 80 cm x 50 cm)
  • Inleveren 1x mogelijk per adres.
  • Keuze uit 1 plant per adres.
  • Alleen geldig voor inwoners van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek
  • Op = op!

Ik heb meer dan vijf tegels uit mijn tuin gehaald. Wat doe ik daarmee?

Lever ze in bij de gemeentewerf. Als het volume minder is dan ¼ m3, worden geen kosten in rekening gebracht. Een ¼ m3 is vergelijkbaar met de inhoud van een grote kliko van 240 liter.

Logo Tuincentrum Merkens
Flyer Tegel eruit plant erin