Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Veiligheid

Start WhatsApp-buurtpreventiegroep

De gemeente Wijk bij Duurstede vindt dat inwoners belangrijk zijn om hun buurt veilig en leefbaar te houden. Via WhatsApp-buurtpreventiegroepen werken inwoners mee aan een veilige buurt. Deze WhatsApp-buurtpreventiegroepen vergroten het veiligheidsgevoel, de saamhorigheid en de sociale betrokkenheid. Buurtbewoners starten zelf buurtpreventiegroepen. Welke WhatsApp-buurtpreventiegroepen zijn er in uw buurt? Kijk op op de website van WhatsApp buurtpreventie (WABP).

Meer informatie

Burgernet

Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente.

Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woon- en leefomgeving? Schrijf u dan in op de website van Burgernet. In de Burgernet brochure vindt u meer informatie over de werking van Burgernet.

Logo Burgernet

Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar u anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Uw anonimiteit staat hierbij altijd centraal. U meldt bij M. over bijvoorbeeld moord, mishandeling, overvallen, drugs, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Zo levert u een bijdrage aan de veiligheid in uw eigen omgeving. Meer informatie vindt u op de website van Meld Misdaad Anoniem.

Logo Meld Misdaad Anoniem

Veiligheidsregio

De brandweer binnen onze gemeente maakt onderdeel uit van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). De VRU is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten op het gebied van brandweerzorg, (gemeentelijke) crisisbeheersing en geneeskundige hulpverlening. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht. 

Wat doe jij bij een grote overstroming?

Hoe ver woon je onder NAP? Waar komt jouw drinkwater vandaan? Welke waterprojecten worden in jouw buurt uitgevoerd? Er is een website Ons Water vol waterinfo en verhalen op postcodeniveau. Deze website geeft informatie over de gevolgen van overstromingen in jouw woon- of verblijfplaats. Zo leer je hoe je tijdens een overstroming jezelf in veiligheid kunnen brengen. Meer informatie

Wat doe jij bij een grote overstroming?

Wanneer kunt u 1-1-2 bellen?

Bel 1-1-2 voor spoedeisende hulp bij direct levensbedreigende situaties of wanneer u getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld na een verkeersongeluk, bij brand of wanneer iemand inbreekt. Dan telt elke seconde. Dit gratis Europees noodnummer belt u in alle EU-lidstaten. De 1-1-2-alarmcentrale stuurt dan onmiddellijk de juiste hulp, zoals brandweer, politie of ambulance. Meer informatie over 1-1-2 vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie over veiligheid