Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Visie bestemmingsplan Binnenstad

Gemeente Wijk bij Duurstede heeft een visie voor de binnenstad opgesteld

Als aanzet voor deze visie is in september en oktober 2016 een online-enquête over de binnenstad van Wijk bij Duurstede gehouden. 92 personen hebben de enquête ingevuld. De uitkomsten zijn verwerkt. Vrijwel alle deelnemers ervaren de evenementen in de binnenstad als positief. Evenementen dragen bij aan de levendigheid van de binnenstad. Van ruim 80% mogen er meer evenementen worden georganiseerd. Ook het historische karakter en de levendigheid van de binnenstad met verschillende horeca, winkels en galerieën worden positief ervaren. De Markt en de Grote Kerk worden als mooiste plek aangegeven. Het Walplantsoen kreeg de laagste waardering.

Minder positieve punten aan de binnenstad vindt men de verkeersdoorstroming, het tekort aan parkeerplaatsen, straatvuil en achterstallig onderhoud. Er mag meer groen in de stad komen.  En voor de voetganger kan er ook een en ander verbeterd worden. Een duidelijk wens is een autoluwe binnenstad.

De Visie Binnenstad is nu nog in concept, want de gemeenteraad moet de Visie nog vaststellen. De gemeenteraad zal de Visie voorbespreken op 18 april 2017. De raad beslist op 18 april of er besluitvorming zal gaan plaatsvinden diezelfde avond of op 23 mei 2017.

De Markt in Wijk bij Duurstede