Zelfbeheer openbaar groen

Wilt u meer invloed krijgen op uw omgeving? Meehelpen om te zorgen dat de openbare ruimte mooi blijft? En tegelijk in contact komen met buurtbewoners? De gemeente Wijk bij Duurstede geeft u graag de kans om hierbij mee te helpen, te denken en te beslissen. Bij nieuwe plannen of renovaties in uw omgeving betrekken we u ook.

In Wijk bij Duurstede werken veel inwoners actief mee in de openbare ruimte

Dit meewerken in de omgeving noemen we zelfbeheer. U kunt hierbij denken aan helpen hagen te knippen of een plantsoentje of ander stukje groen in de buurt te onderhouden. Het meewerken kan ook als groep: er zijn al meerdere vrijwilligersgroepen bezig in onze gemeente. Zelfbeheer geeft u meer invloed op uw woonomgeving.

Voelt u er iets voor om alleen of met een groep mee te doen aan zelfbeheer?

Er zijn vele mogelijkheden. Wel zijn er een paar spelregels voor zelfbeheer. Maar we proberen het niet ingewikkeld te maken. Voor u kan zelfbeheer voordelen opleveren: u zorgt voor een nog mooiere omgeving en u kunt er meer contacten met buurtbewoners door krijgen.

Heeft u interesse om mee te helpen?

Aanmelden kan via:

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Samen bespreken we welke mogelijkheden er in uw buurt zijn. De gemeente heeft een aantal spelregels voor zelfbeheer opgesteld.

Heeft u vragen over zelfbeheer?

Misschien wilt u wat meer weten over wat er mogelijk is. Of heeft u vragen over zelfbeheer dat u al uitvoert? Neemt u dan contact op met Lida Hofman, coördinator zelfbeheer bij de gemeente Wijk bij Duurstede. Zij is bereikbaar via telefoonnummer: 0343-595 595.

Insectenhotel Bonifatiusstraat

Foto: Insectenhotel Bonifatiusstraat