Frans Bosman

Fot met Frans Bosman

Frans Bosman zet zich samen met zijn vrouw al vele jaren in voor de Rooms-Katholieke geloofsgemeenschap in Wijk bij Duurstede. Vanaf 1990 is hij actief bij Parochie PJ XXIII - Geloofsgemeenschap Johannes de Doper. Eerst als vicevoorzitter van het parochiebestuur tot 1995, daarna heeft hij als bestuurslid en als vrijwilliger verschillende taken op zich genomen. Hij is onder andere voorganger bij gebedsvieringen, verzorgt de wekelijkse nieuwsbrief en de boekjes bij de diverse vieringen, maar is ook verantwoordelijk voor de communicatie tussen de verschillende kerken na de fusie in 2010.

Daarnaast is hij medeorganisator van de Face to Face Kerstconcerten, de Passion of Christ uitvoeringen, de kinderkerstbijeenkomsten en de kinderpassion.

Daarnaast staat de heer Bosman als allround klusser altijd klaar voor klussen die gedaan moeten worden, onder andere met schilder-, timmer- en elektriciteitswerkzaamheden. Vanuit zijn ICT kennis heeft hij de parochie geholpen om een nieuwe website te ontwikkelen en helpt hij regelmatig om nieuwe artikelen en het actuele vieringenrooster op de site te publiceren. Toen de corona epidemie uitbrak gingen de kerken dicht. Door de inzet van de heer Bosman kon de geloofsgemeenschap Johannes de Doper binnen twee weken de vieringen live streamen. Hierdoor konden parochianen wekelijks hun eigen pastoor zien voorgaan en bleef daarmee de verbinding bestaan. In de periode daarna heeft de heer Bosman de streaminstallatie stap voor stap verder verbeterd.

Naast het websitebeheer voor de parochie is de heer Bosman ook websitebeheerder en technische ondersteuner van de website van het Face tot Face koor, het Calypso Theater en de muziekschool in Wijk bij Duurstede.