Wim Terwint

Foto van Wim Terwint

Wim Terwint zette zich ruim 40 jaar vrijwillig in voor de voetbalclub SVF (Sportvereniging Fortissimo) Cothen. Vanaf 1979 bekleedt hij diverse vrijwilligersfuncties binnen de club. Hij is gestart als penningmeester. Deze functie vervulde hij 6 jaar. Daarna zat hij in verschillende commissies en organiseerde hij veel toernooien. De heer Terwint wordt gezien als de ‘kartrekker’ van de Wafelactie, die hij vanaf 1997 heeft georganiseerd. Met deze actie wordt jaarlijks geld opgehaald dat wordt besteed aan jeugdactiviteiten binnen de voetbalclub.

Bijna dagelijks is de heer Terwint te vinden op het sportcomplex omdat hij als lid onderhoudscommissie verschillende klussen uitvoert en het sportpark schoonhoudt. Daarnaast is de heer Terwint al ruim 35 jaar de verenigingsfotograaf. Hij is bij iedere wedstrijd van het eerste elftal, maar ook bij andere clubactiviteiten aanwezig, om foto’s te maken die hij daarna op de website plaatst. Vanaf 2020 is hij de clubarchivaris. Alle informatie die hij vergaart, wordt op een georganiseerde wijze gearchiveerd. Door al deze kennis is hij het wandelende geweten van de club en mag terecht de ‘bewaker van het erfgoed’ van de club worden genoemd.

Naast al deze activiteiten was de heer Terwint van 1989 tot 2020 ook de clubspeaker. Tijdens thuiswedstrijden werden door hem de opstellingen van beide teams omgeroepen. Dit werd altijd heel goed voorbereid, vooral als er moeilijke namen in de elftallen voorkwamen. Tot enkele jaren geleden schreef hij ook wekelijks het wedstrijdverslag voor het clubblad. Er is veel waardering voor de wijze waarop de heer Terwint zich decennialang en geheel belangeloos inzet voor de voetbalclub SVF Cothen. Hij is inmiddels 81 jaar oud maar is nog steeds erg actief. Hij staat bekend om zijn tomeloze inzet, betrokkenheid, verantwoordelijkheidsgevoel en organisatietalent. Daarnaast is hij positief, maar wel kritisch, waarbij de belangen van SVF Cothen altijd voorop staan. Hij is een echte SVF’er in hart en nieren. Ook komt hij altijd zijn afspraken na en is nooit te beroerd een handje te helpen bij diverse activiteiten naast zijn ‘eigen’ werkzaamheden binnen de voetbalclub. De voetbalclub SVF Cothen is heel dankbaar dat de heer Terwint zich al zoveel jaar met plezier vrijwillig inzet voor de club.