16 januari: nieuwe (papier)ronde, nieuwe kansen...

Op 2 januari jl. vond de eerste papierinzameling van dit jaar in Wijk bij Duurstede plaats. Op zich niets nieuws, behalve dat een ander bedrijf, Remondis, deze inzameling met ingang van het nieuwe jaar heeft overgenomen van SUEZ. 
Dit is door de gemeente half december bekend gemaakt. Daarbij is aangegeven dat de routes die de nieuwe inzamelaar rijdt, anders kunnen zijn. Hierover is meerdere malen bericht in de kranten, op de website, de afvalwijzer app, Facebook en Twitter.

Wat ging er mis?

Ondanks die berichtgeving, is deze eerste inzamelronde niet helemaal soepel verlopen. Voor Remondis waren de routes nieuw en nog onbekend, waardoor ze straten hebben gemist. Daarnaast hadden veel inwoners hun papier niet om 07.30 uur buiten staan, waarschijnlijk omdat SUEZ bij hen normaal gesproken later op de dag kwam. Dat kan nu eenmaal gebeuren, zo’n eerste keer. Helaas werden we de dag erna verrast door een flinke storm. Vervolgens kwamen er bij de gemeente meldingen binnen omdat er op veel plekken nog steeds papier buiten stond of inmiddels al door de hele straat gewaaid was…

Hoe is het opgelost?

Uiteindelijk heeft Remondis die dag het papier dat nog aan de weg stond, in een extra ronde opgehaald. Maar helaas was er toen ook al heel veel papier alle kanten opgewaaid met alle gevolgen van dien.

Hoe nu verder?

Op verzoek van de gemeente is SUEZ zo vriendelijk geweest om de gegevens over de routes die zij reden, te delen met Remondis. Dat wil echter niet zeggen dat zij de routes in dezelfde volgorde rijden als SUEZ, dus zorg dat uw papier altijd op tijd buiten staat!

Aanstaande dinsdag 16 januari is de volgende papierinzameling in Wijk bij Duurstede én de eerste keer in Cothen; een nieuwe (papier)ronde, nieuwe kansen... Remondis doet er alles aan om te zorgen dat het deze keer in Wijk goed gaat. Als u er nu voor zorgt dat uw papier in het vervolg op de inzameldag om uiterlijk 07.30 uur aan de weg staat – en dit geldt ook voor Cothen – kan het niet meer misgaan!

Nog een tip

Mocht het weer eens flink stormen op een inzameldag, zorg er dan voor dat uw papier niet kan wegwaaien. Stop het in een lege doos of bind los papier in bundels bij elkaar met touw. En gaat het misschien toch een keer mis, haal dan zelf even het weggewaaide papier van straat…

Wilt u de avond voor of op de ochtend van de inzameldag een berichtje ontvangen over welk afval u buiten moet zetten? Download dan de gratis AfvalWijzer app of kijk op de website Mijn Afvalwijzer.