Afronding werkzaamheden kabels en leidingen aan de Zandweg

Alle nieuwe kabels en leidingen zijn gelegd

De Zandweg is een belangrijke invalsweg van Wijk bij Duurstede, waar dagelijks veel verkeer over rijdt. Vanaf juni 2022 zijn de netbeheerders bezig geweest met het vervangen en verzwaren van kabels en leidingen. Stedin heeft meer elektriciteitskabels gelegd en stukken gasleiding vervangen. Vitens heeft de waterleidingen vervangen. 

Alle nieuwe kabels en leidingen zijn gelegd. Wethouder verkeer, Hans Buijtelaar, draaide vandaag samen met een buurtbewoonster het laatste stuk waterleiding open. Daarmee werd het laatste deel van de waterleiding in gebruik genomen. In de komende weken worden op een aantal plaatsen nog oude leidingen uit de grond gehaald.  

De werkzaamheden starten na zomer en lopen tot in het voorjaar van 2024 door

Hans Buijtelaar: ‘Het is geweldig dat de netbeheerders samen de schouders onder deze klus hebben gezet. Zoiets vereist een strakke planning; gelukkig is de uitvoering ervan goed verlopen. Dat hier nu nieuwe kabels en leidingen liggen, levert straks voordeel op. De weg hoeft voorlopig niet meer open voor eventuele vervanging.’ 

Na deze zomer starten de inrichtingswerkzaamheden, die doorlopen tot in het voorjaar van 2024. Voor omwonenden en het doorgaand verkeer betekent dit nog een tijd wisselende overlast. ‘Helaas kunnen we daar niet omheen,’ zegt wethouder Buijtelaar. ‘Maar volgend jaar kan ieder zien hoe veilig, groen en mooi de Zandweg is geworden.’ 

Omwonenden werkten mee aan het plan voor de nieuw ingerichte Zandweg 

In oktober 2021 besloot de gemeenteraad geld beschikbaar te stellen om de Zandweg opnieuw in te laten richten. Omwonenden droegen een flink steentje bij aan hoe de Zandweg eruit moet komen te zien. De gemeente is nu volop bezig de plannen technisch uit te werken, waarna na de zomer het werk start. 

De aanleidingen voor de nieuwe inrichting van de Zandweg zijn:

  • onderdelen van de openbare ruimte hebben groot onderhoud nodig;
  • de weg moet veiliger, mooier en groener worden.

Meer informatie over het project Zandweg