Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Afsluiting binnenstad i.v.m. Shantyfestival op 28 september

12-09-2019

In verband met het Shantyfestival in de binnenstad van Wijk bij Duurstede wordt op zaterdag 28 september de binnenstad (Veldpoortstraat, Markt, Maleborduurstraat, Peperstraat en Klooster Leuterstraat) en het terrein voor de Veldpoortbrug (weggedeelte Singel) vanaf 11.00 uur afgesloten voor alle verkeer uitgezonderd voetgangers.

Autovrij

De Markt dient zaterdagochtend vanaf 07.00 uur autovrij te zijn. Dit houdt ook in dat het niet mogelijk is om te parkeren op de invalideparkeerplaatsen. De wegsleepregeling is dan ook van kracht. Uiteraard dienen de Veldpoortstraat, Maleborduurstraat, Peperstraat en Klooster Leuterstraat ook die dagen geheel vrij te zijn van auto’s en/of containers. Ook de Oeverstraat, Dijkstraat en het Bemmelsdijkje zijn aangewezen als voetgangersgebied. Het doel van de afsluiting is om het risico op verkeershinder zoveel mogelijk weg te nemen. 

In combinatie met de bovengenoemde afsluitingen wordt het éénrichtingsverkeer op de Achterstraat, Klooster Leuterstraat, Muntstraat en Langs de Wal (gedeeltelijk tussen de Muntstraat en Volderstraat) opgeheven, zodat alle parkeerplaatsen voor vergunninghouders tijdens het festival altijd bereikbaar blijven. Vergunninghouders kunnen via de Achterstraat (Apostelpad) de binnenstad uit. Het Kokkestraatje wordt bereikbaar gemaakt voor vergunninghouders via de Rijnstraat. De Volderstraat is tijdens het evenement een doodlopende straat (net als tijdens de weekmarkt).

Om het parkeren rondom de binnenstad in goede banen te leiden wordt de maximale parkeerduur op het Walplantsoen vanaf 13.00 uur opgeheven. De organisatie ziet erop toe dat het overige verkeer minimale hinder van dit evenement zal ondervinden. Meer informatie is te vinden op de website van het Shantyfestival.

Parkeren Boterslootweg tijdens Shantyfestival

Tijdens het Shantyfestival kan er geparkeerd worden op de Boterslootweg. Bezoekers dienen de P-route en aanwijzingen van de parkeerwachters/verkeersregelaars te volgen. Looptijd tot het evenemententerrein in de binnenstad bedraagt tussen de 10 en 15 minuten (daar verbrandt u  55 calorieën  mee).

Parkeren evenemententerrein tijdens Shantyfestival

Tijdens het Shantyfestival kunnen bezoekers parkeren op het evenemententerrein. Bezoekers dienen de P-route en aanwijzingen van de parkeerwachters/verkeersregelaars te volgen. Looptijd tot het evenemententerrein in de binnenstad bedraagt ongeveer 10 minuten.

Shantyfestival