Alles over PMD-afval op nieuwe website

Om meer te sturen op de kwaliteit van de ingezamelde plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankpakken, zijn Area, AVU (waar de gemeente Wijk bij Duurstede deel van uitmaakt), Circulus-Berkel, GAD en ROVA deze maand de gezamenlijk publiekscampagne Doe mee met PMD! gestart.

Veel mensen stoppen nu - veelal onbewust - ook materiaal bij het PMD dat er niet bij hoort, zoals tuinstoelen, speelgoed, verpakkingen met zilverfolie, piepschuim, vijverfolie of medisch materiaal.

Uit onderzoek is gebleken dat er een groot draagvlak is om PMD te scheiden. 80% tot 95% van de respondenten geeft aan het goed te vinden dat PMD gescheiden wordt en doet er graag aan mee. Maar niet altijd weet men dat het bij PMD alleen om verpakkingen gaat. Ook is hen niet altijd duidelijk dat drankpakken bij PMD horen. Daarnaast denken sommige mensen dat etenswaren, dozen of glas, er wel bij mogen, terwijl dat toch echt geen PMD is.
De campagne richt zich daarom op kennis en bewustwording: wat hoort bij PMD, hoe moet het aangeleverd worden, wat gebeurt ermee en waarom is PMD scheiden belangrijk?

De campagnewebsite is te vinden op de website Doe mee met PMD! 

Doe mee met PMD