Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Bericht op social media over bewoners tiny houses aan Langbroekseweg

09-09-2020

Via social media is op 8 september een petitie gestart tegen de bewoners die in de tiny houses aan de Langbroekseweg komen wonen. In de petitie staat dat deze bewoners pedofielen of ex-gedetineerden zouden zijn. Dit is onjuist. De gemeente betreurt het dat de initiatiefnemers van de petitie onjuiste informatie verspreiden en onnodige onrust veroorzaken.

Toekomstige bewoners tiny houses

In de tiny houses aan de Langbroekseweg in Wijk bij Duurstede komen mensen te wonen die zorg aan huis nodig hebben. Zij krijgen begeleiding van een professionele organisatie, genaamd Lister. Deze mensen kunnen zelfstandig wonen, maar hebben wel ondersteuning nodig.

Demonstratie woonwagenbewoners bij tiny houses

Sinds vorige week vrijdag demonstreren woonwagenbewoners op diezelfde locatie van de twee tiny houses aan de Langbroekseweg in Wijk bij Duurstede. Dit betreft terrein van woningcorporatie Viveste. Er is een vergunning verleend voor de tiny houses. De woonwagenbewoners willen op diezelfde locatie woonwagens plaatsen.  De gemeente en Viveste zijn in gesprek met de woonwagenbewoners.