Bestrijding Japanse duizendknoop

De Japanse duizendknoop is een diepgewortelde plant die zich snel uitbreidt. De stengels groeien onder de grond horizontaal en kunnen overal naar boven komen in weer een nieuwe plant. Deze plant overwoekert andere planten en zorgt voor grote schade aan o.a. de natuur, wegen en gebouwen.

Florijn Aannemingsbedrijf BV bestrijdt de Japanse duizendknoop in de gemeente Wijk bij Duurstede op twee manieren, namelijk:

  • Chemische bestrijding in combinatie met intensief maaien

Hierbij maaien we circa elke 2 weken de duizendknoop af en injecteren we de stengels met glyfosaat. Hierdoor voorkomen we verspreiding en met 2 à 3 jaar is de plant zo uitgeput dat hij afsterft.

  • Afdekken van de Japanse duizendknoop

Hierbij dekken we een grote oppervlakte af met een dikke (vijver)folie om verspreiding te voorkomen. Dit wordt voornamelijk toegepast bij waterkanten waar niet met glyfosaat gewerkt mag worden.

Herkent u ergens deze overwoekerende plant? Dan horen wij dit graag zodat wij er snel bij kunnen zijn om verspreiding zo goed mogelijk te voorkomen.

Als u een vraag, klacht of opmerking heeft over de werkzaamheden en/of medewerkers van Florijn, neem dan contact op met:

Logo Florijn
Japanse duizendknoop