Bewonersavond Cultuurhistorische Waardenkaart gemeente Wijk bij Duurstede 30 september 2021

De gemeente Wijk bij Duurstede organiseert op donderdagavond 30 september vanaf 19.00 uur een bewonersavond. Die gaat over de Cultuurhistorische Waardenkaart van de gemeente Wijk bij Duurstede. 

Lantschap en Bureau voor Bouwhistorie en Architectuurgeschiedenis

Lantschap, adviesbureau voor landschap en cultuurhistorie, en Bureau voor Bouwhistorie en Architectuurgeschiedenis maken de Cultuurhistorische Waardenkaart. Dat doen zij namens de gemeente. Adriaan Haartsen en Ben Olde Meierink zijn het afgelopen jaar de gemeente in geweest. Zij hebben een foto en een beschrijving gemaakt van alle objecten. Bestaande informatie van het Rijk en de provincie Utrecht en andere bronnen werd hierbij meegenomen. Op deze avond worden de uitkomsten gepresenteerd aan belangstellenden.

De Cultuurhistorische Waardenkaart (CHW) bestaat uit verschillende onderdelen

Hieronder staat welke dat zijn:

  • Een lijst met alle belangrijke objecten. Hierin staan de kenmerken van deze objecten (en groepen objecten) en de cultuurhistorische betekenis;
  • Van elk object is een achtergronddocument gemaakt. Hierbij staat een foto en soms een kaartfragment met een korte beschrijving;
  • Alle objecten staan in het geografisch informatiesysteem (GIS). Hiermee kunnen allerlei inhoudelijke of beleidsmatige kaarten gemaakt worden;
  • Er komt ook een publiekskaart. Zo kunnen veel meer mensen plezier beleven aan de CHW.

Het conceptrapport, de conceptkaart en de conceptlijst met cultuurhistorische elementen vindt u hieronder. 

De Cultuurhistorisch Waardenkaart is een belangrijke bron bij het maken van een omgevingsplan (het bestemmingsplan van nu). Met een Cultuurhistorische Waardenkaart voldoet de gemeente aan de wettelijke verantwoording en wordt cultuurhistorie in het gemeentebeleid verankerd. 

Bewonersavond in het Huis van de Gemeente

De avond over de Cultuurhistorische Waardenkaart vindt plaats in de raadzaal van het Huis van de Gemeente. Deze ligt aan de Karel de Grotestraat 30 in Wijk bij Duurstede. Het duurt van 19.00 tot 21.00 uur.

U bent van harte uitgenodigd om bij deze avond aanwezig te zijn. Door de coronamaatregelen is de anderhalve meter afstand nog steeds belangrijk. Meldt u zich daarom op zijn laatst aan op maandag 27 september.

Meldt u aan voor de bewonersavond Rapport Cultuurhistorische Waardenkaart (pdf, 19.55 MB) Lijst Cultuurhistorische elementen (pdf, 269 KB) Conceptkaart binnenstad (pdf, 1.85 MB) Concept totaalkaart Wijk bij Duurstede (pdf, 9.62 MB)
Meer nieuws