Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Brandveiligheidsinformatie via sociale media

08-10-2019

Brandweer Veiligheidsregio Utrecht werkt op allerlei manieren aan jouw veiligheid en staat 24 uur per dag voor je klaar. Maar je kunt zelf ook veel voor je eigen veiligheid doen. Heb je vragen over jouw brandveiligheid thuis? Stel ze gerust. De brandweer geeft graag informatie en advies. Op verschillende manieren werkt de brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) aan het vergroten van het bewustzijn van brandveiligheid.

Brandveiligheidsinformatie via sociale media

Via het Facebook-account van de Veiligheidsregio Utrecht wordt volop aandacht besteed aan brandveiligheidsinformatie. Help mee door deze berichten te liken en delen onder je eigen volgers. Zo krijgen we nog meer aandacht voor brandveiligheid. Onder nieuwe volgers verloot de Veiligheidsregio Utrecht in de maand september wekelijks een brandveiligheidspakket.

Whatsapp

Heb je vragen? App al je vragen over brandveiligheid in en om jouw thuis naar onze brandveiligheidsexperts: 06-12 95 85 99.

Vooraankondiging Brandpreventieweken 2019

Elk jaar in oktober vinden de brandpreventieweken plaats. Dit jaar is het landelijk thema 'Brandweer zoekt speurneuzen' en is gericht op 9 tot 12 jarigen. Centraal staat het veilig omgaan met elektrische apparaten. Door de toename van elektrische apparaten in de Nederlandse huishoudens is de verwachting dat het aantal branden veroorzaakt door (defecte) elektrische apparaten of foutief oplaadgedrag omhoog gaat. In de praktijk ziet de brandweer hier al voorbeelden van, zoals woningbranden veroorzaakt door fietsaccu’s of mobiele telefoons. Met de campagne van dit jaar leren zij kinderen hoe je elektrische apparaten veilig gebruikt en oplaadt. Maar ook hoe brand kan ontstaan en vooral hoe je het kunt voorkomen. De boodschap zal de brandweer voornamelijk verspreiden via (sociale) media en hun netwerk binnen het basisonderwijs.

Naast de landelijke actie wordt in de provincie Utrecht de 'roze wolk actie' van vorig jaar herhaald. Iedereen die in oktober aangifte komt doen van de geboorte van zijn of haar kindje krijgt een leuke tas met verrassingen.

Meer informatie

Meer informatie over brandveiligheid staat op www.brandweer.nl/brandveiligheid of op onze Facebookpagina.  Of neem contact met ons op via telefoonnummer: 088 878 1000 of e-mail:
voorlichting@vru.nl.

Heb jij werkende rookmelders in huis? Rookmelders redden levens.

Volg de Veiligheidsregio Utrecht op Facebook