Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Brief van burgemeester Iris Meerts

10-09-2020

Beste inwoners,  

We leven nu al een half jaar met corona. Dat betekent al die tijd anders leven dan we gewend zijn. Dat bleek niet gemakkelijk… Vanaf juni kon er langzamerhand gelukkig wat meer. Dat gaf ons allen iets lucht, al blijven de coronaregels natuurlijk gelden. Vorige week zijn de scholen weer gestart. Het is zo fijn om te merken dat de  leerlingen blij zijn, dat volledig naar school gaan in elk geval weer kan. Wel met enkele aanpassingen, uiteraard. En menig ouder heeft vast ook opgelucht adem gehaald bij de start van het nieuwe schooljaar. Het was een beste klus om het eigen werk vanuit huis te doen, en tegelijk ook de kinderen te steunen bij hun schoolwerk. Maar het is gelukt!

Ik wil u allen hartelijk danken, dat u zich aan de richtlijnen houdt en heeft gehouden. Makkelijk is het niet. Zelf vind ik het ook af en toe best lastig om me aan de maatregelen te houden. Niet altijd ben ik me 100% bewust van de regels. Het zal u niet anders vergaan. Maar het moet nu eenmaal. Voor uzelf, voor de mensen van wie u houdt en voor de mensen in de zorg. Zolang er nog geen vaccin is, blijven de regels gelden.  

En ik ben trots. Op iedereen in onze gemeente die een manier heeft gevonden om zo goed en zo verantwoord mogelijk met de lastige situatie om te gaan. Velen zochten naar wat er wel kan en handelden daarnaar. Ook al was het soms slikken -want een tijdslot bijvoorbeeld op uw verjaardag is niet leuk-, maar u doet het toch maar mooi! Bedankt voor de moeite die u doet in het belang van ons allemaal.

Tot slot doe ik een oproep aan u. Ieder weet dat we voorlopig nog met corona te maken hebben. Oordeel daarom niet te hard over anderen, hou agressie op afstand. Laat anderen in hun waarde. Ook als hun mening of gedrag anders is dan u gewend bent. Probeer te kijken naar wat ons verbindt in plaats van de tegenstellingen. Wij in plaats van zij. Zo kunnen we ook samen de komende periode aan. Laten we in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede het goede voorbeeld geven. En daarmee het aantal besmettingen zo laag mogelijk te houden. Fijn dat het bij ons nog steeds zo goed gaat! Dat hebben we allemaal aan onszelf te danken. En daar moeten we ons ook voor blijven inzetten. Juist nu. Ik reken op u.  

Hartelijke groet,  

Iris Meerts,
burgemeester

Burgemeester Iris Meerts