Buitententoonstelling KIND VAN

Over kinderen van ouder(s) met psychische- en/of verslavingsproblemen

In Nederland groeit 1 op de 6 kinderen op als kind van een ouder met psychische problemen en/of verslavingsproblemen (KOPP/KOV). Opgroeien met een psychische kwetsbare of verslaafde ouder heeft een levenslange impact. KOPP/KOV kinderen lopen twee tot vier keer meer kans dan kinderen van ouders zonder deze problematiek om als kind of (jong)volwassenen zelf psychische problemen of een verslaving te ontwikkelen.
KIND VAN maakt het thema KOPP/KOV op een laagdrempelige manier zichtbaar en bespreekbaar. Op deze manier wil stichting Open mind dit onderwerp uit de taboesfeer halen en verhalen tonen die input geven hoe we hier met z’n allen beter mee om kunnen gaan.

De buitententoonstelling is van 30 mei tot 19 juni 2023 voor het Huis van de Gemeente

Het is een samenwerking tussen gemeente, Stichting Binding en stichting Open mind. 

Activiteiten

  • dinsdag 30 mei, 16.00 uur: opening en rondgang langs de tentoonstelling op het plein voor het Huis van de Gemeente.
  • maandag 5 juni, 19.15 uur: documentaire in Calypso (Markt 4, Wijk bij Duurstede) en gelegenheid tot napraten.
  • donderdag 15 juni, 19.15 uur: documentaire + gesprek ‘At the feet of my mother’ in de raadzaal van het Huis van de Gemeente.
  • Tijdens de hele periode is informatiemateriaal aanwezig op de speciaal ingerichte thematafel in de bibliotheek/hal van het Huis van de Gemeente (Karel de Grotestraat 30).

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig.

Week van de jonge mantelzorger

Wanneer een gezin uit balans raakt door psychische of verslavingsproblematiek van de ouder(s), dan kan het zo zijn dat de kinderen een mantelzorgtaak krijgen. Op 1 juni a.s. start De week van de jonge mantelzorger om aandacht aan deze kinderen en jongeren te besteden. Stichting Binding organiseert een activiteit voor de jonge mantelzorgers in onze gemeente.