Buurtsportcoach Tobias genomineerd voor beste buurtsportcoach

29-11-2018

Buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen van Stichting Wijksport is verkozen tot beste buurtsportcoach van de regio Zuid Holland, Noord Holland en Utrecht. Door deze uitverkiezing is hij nu samen met de drie winnaars van de overige regio’s genomineerd voor de prijs van beste buurtsportcoach van Nederland in 2018. Tussen 29 november en 6 december kunt u op Tobias stemmen via de website Sport in de buurt. Volgens de jury is Tobias een inspirerend voorbeeld voor collega’s op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van het vak.

Nominatie door Stichting Wijksport

Sportparkmanager Herke van der Weij van Stichting Wijksport nomineerde Tobias voor deze prijs, waarna hij uit 32 buurtsportcoaches is gekozen tot beste van de regio. “Tobias heeft niet alleen zichzelf enorm ontwikkeld, maar ook bijgedragen aan de ontwikkeling van Stichting Wijksport en ons netwerk. Door veel mensen te bevragen, goed te luisteren en door zijn enthousiaste persoonlijkheid heeft hij met succes en volledig vraaggericht zijn eigen functie ingevuld”, aldus Herke van der Weij.

Meerwaarde voor gemeente

Ook de gemeente is trots op de uitverkiezing. Wethouder Wil Kosterman: “Tobias is de spin in het web binnen de gemeente op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Met zijn projecten draagt hij bij aan een gezondere leefstijl voor onze inwoners. Mede door zijn fantastische werk hebben we als gemeente besloten per 1 januari 2019 extra buurtsportcoaches in te zetten.” Tobias heeft onder andere de Voel jij je Lekker Tour, Sjors Sportief en Creatief en het Wijks Kinderspektakel ontwikkeld en uitgevoerd.

Breng uw stem uit tussen 29 november en 6 december

Tussen 29 november en 6 december kunt u stemmen via de website Sport in de buurt. Op 6 december maakt Peter Heerschop de winnaar bekend tijdens de slotbijeenkomst Sport en Bewegen in de Buurt. Bekijk ook de promotiefilmpjes op website Sport in de buurt.  

Tobias Wijnmaalen