Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

College trekt gedoogbeleid voor tijdelijke bewoning per april in

03-03-2020

Permanente bewoning recreatiewoningen hierdoor straks niet meer mogelijk

Het college van burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede trekt het gedoogbeleid voor tijdelijke bewoning op 1 april 2020 in. Hierdoor is het niet mogelijk, dat er in Cothen elk jaar iemand anders met een gedoogbeschikking voor één jaar op Recreatiepark Kooten gaat wonen. Permanente bewoning is namelijk niet toegestaan. Dit is het enige recreatiepark binnen de gemeente Wijk bij Duurstede. Officieel heet het beleid: ‘beleid tijdelijke gedoogbeschikking bewoning recreatieverblijf voor overbruggingshuisvesting’.

Chaletbewoners kunnen nu nog een gedoogbeschikking aanvragen

Om gebruik te maken van de gedoogregeling, kunnen de parkbewoners nu nog een gedoogbeschikking bij de gemeente aanvragen. Zij hebben hierover een brief gekregen. Vanaf 1 april aanstaande kan dat dus niet meer. De gemeente behandelt alle aanvragen, die vóór 1 april 2020 zijn ontvangen. Voldoen de bewoners aan de voorwaarden voor een gedoogbeschikking en is het chalet brandveilig? Dan gaat de gedoogbeschikking op 15 april 2020 in. Na dit jaar mogen mensen niet meer op Recreatiepark Kooten wonen. Zonder gedoogbeschikking mag men niet op het recreatiepark wonen.

Met een gedoogbeschikking mag men maximaal één jaar op het recreatiepark wonen

Dit jaar is ter overbrugging naar een andere woning. De bewoners hebben dan dus één jaar de tijd om een andere woning te vinden. Na het gedoogjaar (uiterlijk 15 april 2021) mag niemand meer op het recreatiepark wonen. De gemeente gaat hierop handhaven.

Om een gedoogbeschikking te krijgen, moet het chalet brandveilig zijn

De brandveiligheid van de recreatiewoningen is erg belangrijk. In oktober 2019 heeft iedereen een brief ontvangen, waarin staat of het chalet brandveilig is.

Zijn er vragen over de brandveiligheid van een chalet?

Belt u dan even met de gemeente via telefoonnummer 0343-595595. U wordt dan doorverbonden met een ambtenaar, die u kan vertellen of uw chalet brandveilig is.

Voldoet het chalet niet aan de brandveiligheidseisen?

Dan heeft men nog tot 1 april 2020 om het chalet brandveilig te maken. In de brief van oktober staat of het chalet wel of niet brandveilig is. Zo nee, dan staat in de brief wat er precies niet aan de brandveiligheidseisen voldoet. Op woensdag 1 april 2020 komt iemand van de Veiligheidsregio Utrecht de chalets beoordelen. Voldoet het chalet op 1 april 2020 niet aan de brandveiligheidseisen? Dan kan men geen gedoogbeschikking krijgen.