Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Commissaris van de Koning op bezoek in Wijk bij Duurstede

06-02-2019

Op maandag 4 februari kwam de nieuwe Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, de heer H. (Hans) Oosters, naar Wijk bij Duurstede. Hij werd hier hartelijk ontvangen door burgemeester Tjapko Poppens.

Kennismaking met de gemeente Wijk bij Duurstede, de kernen en uitdagingen

Dit eerste, informele bezoek was bedoeld als kennismaking met de gemeente Wijk bij Duurstede. Burgemeester Poppens informeerde de Commissaris van de Koning over de drie kernen Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede en het buitengebied. Er was aandacht voor actuele ontwikkelingen en de verschillende opgaven  waar de gemeente aan werkt. Ook werd gesproken over de regionale samenwerkingsverbanden, waar Wijk bij Duurstede bij is aangesloten. 
‘Dit bezoek en deze kennismaking met onze gemeente was zeer waardevol, zeker ook omdat de nieuwe Commissaris van de Koning nog maar kort geleden is benoemd ,’ vertelde burgemeester Tjapko Poppens na afloop. ‘De heer Oosters gaf aan dat hij een goed beeld heeft gekregen van onze gemeente en de uitdagingen, waar we voor staan.’

De kersverse Commissaris van de Koning bezoekt de hele provincie

Op vrijdag 1 februari jl., werd de heer Oosters geïnstalleerd als de nieuwe Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht. De heer Oosters volgt de heer Van Beek op, die met pensioen is gegaan. De kersverse Commissaris van de Koning bezoekt de komende periode alle Utrechtse gemeenten.