Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

De Wijkse Inloop: laagdrempelige ontmoetingsplek voor inwoners

07-07-2020

De Wijkse Inloop startte officieel op 1 april in de oude Bibliotheek aan de Karel de Grotestraat. Maandag 6 juli was er een rondleiding en is het bord met de naam de Wijkse Inloop onthuld door de wethouders Wil Kosterman en Eric Balemans. 

De Wijkse Inloop is een pilot van de gemeente, Stichting Binding en een regionale zorgorganisatie Nieuwland. Het is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor inwoners van gemeente Wijk bij Duurstede. Deze mensen kunnen hier, onder professionele begeleiding, een (creatieve) dag invulling vinden die bij hen past. Vanuit de Wijkse Inloop start de begeleiding en kunnen mensen kennis maken met de activiteiten die er in onze gemeente zijn. Vanuit een centrale plek worden activiteiten en projecten met elkaar verbonden. 

Twee deelnemers aan de Wijkse Inloop vertelden aan de aanwezigen wat zij van de Wijkse Inloop vinden: “Het is fijn dat ik begeleid word en hulp krijg als het nodig is. Met veel verschillende mensen van jong tot oud hebben we hier een fijne plek.” De wethouders Wil Kosterman en Eric Balemans zijn verheugd dat de Wijkse Inloop er is en dat veel mensen er gebruik van maken op welke manier dan ook. 

Toesprraak opening Wijkse Inloop
Onthulling bord Wijkse inloop